Berit ås hersketeknikker. Berit Ås 90 år

Hersketeknikker: Kvinnelige hersketeknikker: Tar til tårene eller spiller på svakhet

Berit ås hersketeknikker

Nægt at tage skylden for noget, som du ikke er i stand til at ændre. Han understreker det han sier, slår neven i bordet, snakker høyt og lenge. Og synes du også, der er én teknik, der især fylder meget? » Les også: Hierarki Denne hersketeknikken oppstår når sjefen tar en beslutning og nekter å samarbeide basert på sin posisjon på organisasjonskartet. Eksempler: At gøre nogle personer eller emner ligegyldige ved at gøre grin med dem. Det er som når du skrur opp volumet på radioen til en styrke som høyttaleren ikke tåler - det blir skurr og til slutt utålelig å høre på.

Next

Hvilke hersketeknikker bruker du?

Berit ås hersketeknikker

I hjemmet sitt har hun mange bøker, forskningsrapporter, avisutklipp fra inn og utland om temaet. Hersketeknikker florerer i arbeidslivet, i politikken og i organisasjonslivet. Mange ville ha en bit av fredsaktivisten og kvinnesaksforkjemperen Berit Ås. Påføring av skyld og skam Påføring av skyld og skam skjer gjennom latterliggjøring, ydmykelser, blottstillelse og ærekrenking. Den gangen ble hersketeknikker beskrevet som noe menn utsatte kvinner for, men ifølge Sigrid Sollund, journalist og forfatter av boken «Hersketeknikker - nyttige og nådeløse», kan kvinner ty til hersketeknikker like lett som menn. Foreldrene hennes synes det er rart at hun ikke blir hjemme og ser etter sønnen sin i stedet for å løpe på møter. Festskrift til Berit Ås på 75-årsdagen 10.

Next

Berit Ås

Berit ås hersketeknikker

. Før jul fremførte Ane Dahl Torp foredraget hennes, for fulle hus. Forvent ikke, at nogen er på en bestemt måde, bare fordi de er transkønnede, muslimer, handikappede, vegetarer eller fra et andet land. Dersom ingen sier vedkommende imot, gir vi signal om at vi godtar den slags opptreden, og et uheldig mønster kommer fort på plass. Start Up: Another Side of The Story 33 min. Spesielt interessant er det å se at hersketeknikker ofte er en mørk side av en god egenskap vi har.

Next

Berit Ås har foredrag om Hersketeknikker

Berit ås hersketeknikker

Berit Ås vokste opp i Fredrikstad, hvor begge foreldrene var lærere. Det var da hun var lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Asker selv at hun begynte å studere kroppsspråket til menn som gjorde at kvinnene følte ubehag. Men hun deler også noen sårbare øyeblikk der hun er blitt tråkket på og dømt av både fremtredende mennesker og pressen. Når jeg til slutt forlot partiet, var det fordi det ble for mange ting jeg var uenig med partiet i, og ikke fordi jeg ble utsatt for hersketeknikker. Jobber du for mye, går det utover familien, jobber du for lite, går det utover jobben. I dette eksklusive intervjuet med Aftenposten tar Bondevik bladet fra munnen.

Next

Berit Ås

Berit ås hersketeknikker

Som utsending til Arbeiderpartiets landsmøte 1967 foreslo hun tiltak mot røyking og ble møtt med hoderystende forakt. Og hun liker svært dårlig at noen kaller henne konspirasjonsteoretiker. Arbeidsmiljøet har en betydelig forekomst av mobbing. Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Folk trenger ofte hjelp til å få oversikt over en situasjon for å finne ut: Hva i min arbeidshverdag må jeg ta hånd om selv, og hva bør jeg ta opp for å få en slutt på det i organisasjonskulturen? Hvis du for eksempel blir spurt om ting du ikke har lyst til å gjøre, ikke føl deg tvunget til å si ja med en gang. Perrow sier at alt handler om god og nær ledelse slik at man kan håndtere dette raskt og slik at den rammer færrest mulig. Det jeg har å komme med selv, er mye viktigere.

Next

Berit Ås 90 år

Berit ås hersketeknikker

Fordi de gjør oss usikre; vi vet ikke hvor vi har dem, og vi vet ikke om vi når fram i det hele tatt. Og gledesdreparen har ingen alternative forslag heller. Kvinnene i kommunestyret støttet hverandre på tvers av partigrenser ved blant annet å vise fingertegn, en finger for hver av hersketeknikkene. Lige meget hvem du er, eller hvad du siger, er både din identitet og dit budskab vigtig, og du siger det, du siger, både fordi du mener det, men også fordi du er den, du er. Mænd bruger dem mod kvinder, heteroseksuelle bruger dem mod ikke-heteroseksuelle, hvide bruger dem mod ikke-hvide, osv. Berit Ås satt på Stortinget for Oslo 1973—77, men mistet mandatet 1977 og satt den følgende periode som vararepresentant.

Next