Blodbok häck. Bokhäcken (Fagus Sylvatica)

Gunnebo Trädgård

Blodbok häck

Som jag förstår det har ni redan beskurit dem lite nu vid planteringen? Vår transportmetod garanterar att dina bokplantor levereras färska: lastade på måndagar och innan helgen kan de redan planteras i din trädgård. Ska jag gödsla mer och med vad isåfall. Vi planerar att ha inlägget ute inom en-två veckors tid. För att häcken ska få bra solexponering klipper man den alltid så att basen är bredare än toppen. Jag klippte häcken idag och kunde konstatera att de sprider sig, hittade en planta som hade orangea prickar på stammen. När man senare torkar virket behandlas det vanligen med vattenånga, vilket då ger en något rödare form.

Next

Bok

Blodbok häck

Det är ofta en stor investering man gör när man köper häckplantor och då vill man att allt bara ska bli rätt. De är ju rätt långa och en del mycket kraftiga. Blad och blommor är fräschare och mer dekorativa. Men, jag hade nog inte tagit ner den ända till 50 cm det är väldigt lågt , utan i år först testat med 100-120 cm. Vi har precis satt 70 m avenbokshäck.

Next

Snabbväxande häck

Blodbok häck

Bästa tiden att göra detta är runt midsommar, samt i början av september. Här en barnstol från 1951 i laminerad bok av den danske formgivaren. Hej Janette, det går säkert fint att klippa den nu i oktober, men om den bara är 1,5 år gammal hade jag själv väntat tills nästa sommar. Zon: 1 - 4 När kan jag plantera rödbok? Vitis vinifera, Himrod Pepparrot Allåkerbär 4 sorter , Sofia och? Svaret på avstånd beror ju helt på om grannen ska sköta häcken från sin sida, eller om det är tänkt att ni ska sköta den själv? Blommar rikligt med rosa blommor under våren. Så låt dem vara vad gäller beskärning på sommaren nästa år. Ta sen det översta sidoskottet och tvinga upp det mot en bambupinne, så att det blir en ny topp. Ett tips är att ta in proffshjälp med att beskära den nu.

Next

Nål och Tråd och Trädgård: Växtlista

Blodbok häck

Häcken behöver nämligen kraften från sidogrenarna nästa år för att kunna växa och läka skadan bra. Aldrig annars, inte ens på vintern. Ligusterhäckar har gemensamt att de växer fort, ger tät grönska och är relativt enkla att sköta. Kikade runt en hel del på nätet samt hos olika plantskolor. När min häck var nyplanterade vattnade jag den med slang när det var torrt under våren och sommaren. Men andra skulle säga att det absolut bara ska vara en grundstam. Lycka till, Eira Hej, Vi planerar att ersätta en 25 m lång slänt med en stödmur av gabioner.

Next

Köp Blodbok med Fraktfri Hemleverans hos Hädreamforce.twibbon.com

Blodbok häck

Växterna låg väl förpackade i pall lådor med sidor, fortfarande fuktiga o vackra efter resan. Om du vill forma bokarna som en häck, bör du plantera träden på det avstånd som vi rekommenderade ovan och beskära dem till hälften. Hej, Varmt tack för en fantastisk blogg och för att ni, så generöst, delar med er av er goda kunskap och erfarenheter! Transparens är enligt vår mening det viktigaste. På Plantagen brinner vi för växtriket och vår vision är att göra livet med växter enkelt och lättillgängligt för alla människor. Det säger redan våra tidigare kunder i de historier som de delar på, till exempel eller. Det är ju lite annorlunda förhållanden som ni har och mitt bästa råd är att kontakta en trädgårdsanläggare i Göteborg och be dem komma ut och hjälpa er. Är mer än nöjd med hela processen och det proffsiga bemötandet från Plantinavia.

Next

Lista över träd och buskar som växer i Sverige

Blodbok häck

Sedan beskar jag dem lite trots allt, för de var så buskiga och stack ut för långt in på grannens biluppfart. Nu börjar äntligen alla plantor närma sig den höjd vi tänker oss 150-170 cm. Sidogrenarna får du ta in 1-2 år efter. Kan man tro toppen dött eller kan de ta till augusti att slå ut? Löven, som är ätbara, växer platt för att samla maximalt med ljus, vilket får till följd att solen sällan når under trädets grenar och växtligheten under träden präglas av detta, samtidigt som boklöven långsamt. Detta är det enklaste och billigaste sättet, och du riskerar inte att gräva av rötter som du gör när du planterar in nya plantor. Och så pass högt så att de inte hoppar över.

Next

Gunnebo Trädgård

Blodbok häck

Snabba och informativa svar på alla mina frågor. Det har varit väldigt blåsigt här i sommar. Bra bemötande vid frågeställningar inför köp och hela transportkedjan kändes trygg. Både att bilda nya rötter och samtidigt läka nya sår. Sen binda upp med rätt sorts snöre.

Next