Braskamin. Braskamin

Kaminer

Braskamin

Även om inte bioetanolen ska avge några rökgaser så bör eldningen i dessa kaminer begränsas till under en timme för behålla godtagbar kvalité på inneluften. Ytterligare ett populärt alternativ är att låta braskaminer stå mitt ute på golvet, med glas runt omkring. En braskamin ger ofta mer trivsel men ingenting slår en kakelugn när det gäller bränsleeffektivitet. I Naturvårdsverkets broschyr Elda rätt kan du läsa mer om eldning. Luftföroreningarna hålls på ett minimum, vilket är bra för miljö och grannsämja.

Next

Kaminfläkt

Braskamin

Det är något alldeles speciellt med vedeldning, förutom att det är bra för miljön. Typer av braskaminer Braskaminer brukar vara tillverkade i gjutjärn eller stål för att snabbt kunna sprida värmen. Om det inte redan finns en fungerande skorsten tillkommer kostnad för denna. Det finns både billiga och relativt dyra plåtkaminer men det de har gemensamt är att de är enkla att installera, hantera och sköta om. Kostnaden att montera in en braskamin i en befintlig öppen spis kostar från cirka 8000 kr uppåt. Täljstenskaminer Det finns braskaminer som nästan helt består av täljsten och fördelen med dessa kaminer är de har en eftervärme på många timmar efter att glöden har slocknat. När det viner om knutarna så är man glad för att sitta framför sin kamin och läsa en bok eller prata med barnen.

Next

Braskaminer

Braskamin

Dess svaghet är priset då de är betydligt dyrare än andra modeller. Detta gäller främst i tätbefolkade städer där vedeldning kan påverka grannar och omgivningen. Det är även lätt att bränna sig på den då de blir mycket varma under eldning. Tänk på att braskaminen måste även av regelbundet. En Svanenmärkt kamin har hög verkningsgrad och ger låga utsläpp av miljöfarliga och hälsofarliga ämnen. Ett golvskydd kanske är det allra första man skaffar sig, vilket kan vara praktiskt.

Next

Kaminer

Braskamin

En av de mest populära kaminvarianterna är eller öppen spis som de också kallas. Till alla vedeldade spisar finns det någon typ av kaminfläkt som kan bidra till bättre energieffektivitet och jämnare rumsvärme. Braskamin i befintlig spis Det går att montera in en brasinsats eller kassett i en befintlig spis. En riktigt kaminfläkt börjar fläkta av sig själv när temperaturen på kaminen ökar. Därmed går det åt mindre ved och utsläppen minskas betydligt. Istället kommer det att bli en billig energikälla som verkligen fungerar. Beroende på modell så kan även större rum hanteras helt ok och det blir varmt ända ut i hörnen.

Next

Braskamin

Braskamin

Det beror däremot på täljstenskaminens storlek och hur stor yta som ska värmas upp. Kaminfläkten behöver ingen motor utan fläktbladet drivs av värmeskillnaden mellan braskaminen och luften. Det skapar därmed en möjlighet att placera den nästan var som helst så länge man tänker på säkerhetsföreskrifterna. Braskaminerna är till både för värme men också för att de ska se hemtrevligt ut. Kaminfläkten placeras där det är varmt riktigt varmt eftersom det ger den mest effektiva värmespridningen.

Next

Braskaminer Stockholm

Braskamin

En del väljer dock att ställa sin kamin längs med en vägg, där man kan komma åt den från alla håll. Temperaturskillnaden där vara minst 50°C och gärna över 200°C. Vilken braskamin som bör väljas beror därmed på vilket behov som finns. Eldrivna kaminfläktar De eldrivna kaminfläktarna kopplas in till elnätet och har betydligt starkare motorer än de självsnurrande fläktarna. Alla braskaminer är modernt designade och passar utmärkt som en betydande del i husets moderna inredning. De drivs med hjälp av som är en billig energikälla och du ställer enkelt in önskad effekt på kaminen vilket gör att rumstemperaturen blir lätt att kontrollera. Självstängande lucka är en smart säkerhetsdetalj.

Next