Brysselkål tillagning. Erikas LCHF till vardag och fest: Stekt brysselkål

Världens mest lättlagade gåsmiddag (recept)

Brysselkål tillagning

Så hur stort behöver kärlet vara per planta? Medlemskap är så klart gratis. Förpackning 600 g Artikelnummer 59936. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Till 10 Pers: 500g brysselkål 3-4 rödlök 125g rökt sidfläsk 50g grovt hackade vallnötter 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl marsalavin Gör så här: 1. Ibland har jag haft mycket vispgrädde i, andra år har det blivit så tjockt att jag varit tvungen att spä ut det med mjölk. Koka under omrörning ihop balsamicovinäger och socker i en liten kastrull i någon minut, tills blandningen tjocknat lite. Jag brukar ställa durkslaget i en stor rostfri bunke fylld med kallt vatten.

Next

Världens mest lättlagade gåsmiddag (recept)

Brysselkål tillagning

Hälsofördelar: Kålen är rikt på både C-vitamin och vitamin K. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Lägg i en ugnsform, häll på oljan. Jag har också haft nät över kålen för att skydda mot kålfjäril och kålmal. Efter att ha tillagat min första egenodlade brysselkål idag kan jag bara hålla med.

Next

Att odla brysselkål

Brysselkål tillagning

Inom kort kommer rådjur och älgar in i trädgården, det brukar dröja några frostnätter sen hör jag dem stampa omkring nära huset om kvällarna. Min taktik är att skörda de största efterhand och antingen tillaga eller frysa in. I alla fall om ni frågar mina barn som fortsatte frukostera på brysselkålstemat när första omgången ugnsrostat var slut. Du som är medlem får specialpris under hela oktober om du är inloggad på sajten när du köper föredraget. Nu ska jag inte hamna i den där sitsen att jag ännu en gång säger att just den hääääääääär grönsaken antagligen är den som skiljer sig mest från den köpta varianten jag säger ju så ganska ofta.

Next

Smörstekt brysselkål med balsamicosås

Brysselkål tillagning

Det blir sammanlagt inte mer än en timmes köksjobb. Och det här var en lyckad kombination. Tillagning: Brysselkål kan ätas rå, stekas, friteras, ugnsrostas, kokas, smörslungas eller mixas till en puré. När jag var liten turades mamma och tant Maj om att bjuda på gås på Mårtensafton och de pratade alltid om hur jobbigt det var. Brysselkål eller rosenkål som man också kan säga är helt rätt just nu. Så i år har jag testat odlat brysselkål för första gången. Nu har jag precis hämtat årets gåsbröst från min Ica-butik och de väger mellan 850 och 950 gram.

Next

Brysselkål

Brysselkål tillagning

Förvaring Låt brysselkålen ligga i en lufttät behållare, så kan den hålla i flera veckor i kylskåpet. Men vet ni jag tror att det är att de är beska. Får du inte till smaken riktigt är det oftast lite mer svartvinbärsgelé som behövs. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Nästa år ska jag odla mer brysselkål och leta efter en sort som inte blir så gigantiskt hög.

Next

Bli vän med din brysselkål

Brysselkål tillagning

Gåsen skulle ösas en gång i kvarten och sedan var det en mardröm att få ugnen ren. Allt du kan göra med vitkål kan du även göra med rödkål, förutom färgen är de väldigt lika. Den här varianten passar också alldeles förträffligt till frukost. Förra året blev det inte så mycket, men i år ser det bra ut. Frys aldrig om en upptinad produkt. Koka upp gojset med mjölk eller vispgrädde, marsalavin eller sherry, kalvfond, svartvinbärsgelé, salt och peppar. Grönkål är nämligen en kålsort som inte ger några gaser eller uppblåsthet, har dietisten Sofia Antonsson tidigare sagt till.

Next

Världens mest lättlagade gåsmiddag (recept)

Brysselkål tillagning

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Låt den gärna stå på spisen där det är varmt från ugnen hela dagen. Tillsätt brysselkålen och bryn på några minuter, salta och peppra och tillsätt worcestershiresåsen. Låt gärna stå och dra sig över natten. Glöm inte att så i tid på vintern eller våren! Gott behöver inte vara krångligt! Brysselkål är lätt att frysa och hitta användning för i matlagningen. Du kan använda färsk såväl som fryst till den här rätten Låt brysselkålen svalna.

Next