El sparkesykkel test. Elsparkesykler

Overlegen vinner i sparkesykkeltest

El sparkesykkel test

Blant våre ansatte vil finne et bredt spekter av engasjerte skatere og surfere, inkludert Danmark mester i kitesurfing. Barn på 2 — 5 år For de aller minste barna finnes det trehjuls sparkesykler, med to hjul foran og ett hjul bak, slik at det er mye enklere å holde balansen. Sykkelen er ikke sammenleggbar og har som regel en større plattform. Det kan tyde på at de planlegger lansering i Norge og kan bli den sjette leverandøren som går live i hovedstaden. Så er selvsagt god bremsefunksjon viktig.

Next

Overlegen vinner i sparkesykkeltest

El sparkesykkel test

De har tilsvarende geografiske begrensinger som sine konkurrenter. Pedersen, hatt sparkesyklene i sommerferien og testet hvordan de er i vanlig bruk. Det oppleves mest naturlig å ha et bremsegrep som på en sykkel, men mange sparkesykler er utstyrt spak som vris for å bremse. Mykere hjul har kortere holdbarhet men er lettere å kjøre på ujevne overflater. Tier har sitt utspring fra Berlin og har mintgrønne sparkesykler. Men det finnes også egne versjoner for voksne, både til by- og skogsbruk. Veldig fornøyd med dette kjøpet, og flere venner har etter min anbefaling bestilt hos dere.

Next

Sparkesykkel: TEST: Xootr MG

El sparkesykkel test

Mens de andre har relativt rimelige sykler, som lett kan gå i stykker og ganske raskt kan tømmes for batteri, satser Flash på bedre sykler. En annen fordel er at de kan legges sammen og veier lite. Foto: Martin Kynningsrud Størbu En kjekk detalj på den dyreste modellen, er at den har et praktisk bærehåndtak slik at det blir enklere og mer komfortabelt å bære el-sparkesykkelen - den veier tross alt over 10 kilo. Vi syns at den bremser litt hardt, og vil heller anbefale bakbremsen. Ho seier den er bra og stabil å stå på. Disse er mer robust i materialet, og laget i ett stykke — altså ikke justerbar i høyden. «Om DinSide vil prøve en high-end sparkesykkel? Der kontrollerte niåringen bakbremsen, mens vi brukte forbremsen.

Next

Egret Ten V2 Elektrisk Sparkesykkel

El sparkesykkel test

Disse bør ha et justerbart styre som skal kunne heves og senkes ved behov, og de bør være komfortable nok til å kunne kjøres over lengre strekk. Hjulene, som er støpt i aluminium og har en diameter på 180 mm, opplevdes som noe helt annet enn de billige sparkesyklene vi tidligere hadde prøvd. Et par av sparkesyklene er for øvrig særlig godt egnet for triksing hvis man ønsker å bruke sparkesykkelen til mer avanserte ting i tillegg til transport. De er mer solide og drar bedre opp bakken. Det finnes flere selskaper på utleiemarkedet, men ikke alle har etablert seg i Norge foreløpig. De ruller godt på fin asfalt, men fungerer mindre bra på grovere underlag.

Next

Sparkesykler for alle

El sparkesykkel test

Til dette kreves mer solide og holdbare sykler, som er laget for røffere bruk. Du får beskjed om prisen når du trykker på scooteren i appen før du leier. De opplyser til elbil24 at de har en flåte på 270 sparkesykler som er satt ut i Oslo. Hva produsenten oppgir og hva reell rekkevidde er, kan være svært forskjellig. Det går i røde detaljer på E-wheels-sparkesykkelen. Håndbremsen var ikke til nytte og opplevdes som unødig og forstyrrende.

Next

Elektriske sparkesykler i Oslo

El sparkesykkel test

Kanskje dere har en god forklaring på det som vi ikke tenker på, men vi tenker det hadde blitt bedre med gummihjul : Produktet svarer absolutt til forventningene. Dette er tross alt et kjøretøy som kommer til å kjøres flittig i og utenfor byen, så derfor vil vi råde deg til å bruke hjelm, kjøre forsiktig og følge trafikkreglene. De synes den er enkel å legge sammen og god å kjøre på. Disse kan derfor godt brukes av de fleste voksne også. Dette er sparkesykkelen for barna som liker å utfordre seg selv med triks og hopp, og som samtidig vil komme seg raskt frem ved korte avstander — forutsatt at underlaget er jevnt og uten mange hindringer.

Next

E

El sparkesykkel test

Dessuten har syklene demping foran og bakhjulstrekk og er dermed lette å manøvrere og morsomme og leke med. Stuntsparkesyklene har gjerne litt mindre hjul, gjerne 70 - 110 mm, siden de er beregnet for bruk på baner og ramper med jevnt underlag. Dette tok rundt syv og et halvt minutt - med Booster V, legg til et minutt med E-wheels - med en gjennomsnittshastighet på 17,6 kilometer i timen. Foten sitter som støpt på grepteipen på ståplaten, og vi opplever at fotbremsen på bakhjulet er den kraftigste blant sparkesyklene i testen. Alt i alt: E-twow Booster V vinner Etter å ha følt oss litt rare i starten når vi stod på disse nymotens farkostene, skal vi ikke legge skjul på at de har vokst stort på oss og at det er faktisk er ganske gøy å fyke rundt på dem - i henhold til lovverket. Google, viser annonsene våre på andre webbplasser på internet. Det er også et pluss med lav ståplate.

Next