Eplekake med marsipan. Eplekake oppskrift

Eplekake oppskrift

Eplekake med marsipan

Eplekake er nok en av de mest bakte og spiste kakene her til lands, og det finnes trolig like mange oppskrifter som det finnes bakeglade nordmenn. Røren er tykk som grøt, men det skal den være. Kutt opp små biter av marsipan og legg bitene mellom eplene. Bland sammen mel, malte mandler, malt kardemomme og bakepulver i en bolle. Kanskje et barndomsminne om en bestemor som serverer varm eplekake med kakao og krem - eller den første eplekaken du bakte på skolekjøkkenet en gang. Må ikke koke, for da blir egget kokt og klumper seg, samt at det blir eggesmak av kremen. Kryssing av eplesorter for å forbedre smak og kvalitet, bekjemping av skadedyr, finne fram til røtter som tåler klimatiske forandring og er motstandsdyktige og å utvikle gode podeteknikker krever tid og kunnskap som man utvikler fra år til år.

Next

Eplekake med marsipan

Eplekake med marsipan

Pisk romtemperert smør og sukker til luftig smørkrem. Legg eplene i et pent mønster ovenpå kakedeigen. Stekes i 200 C, 30 minutter - eller til den er gyllen i fargen. Når kaka er ferdig, sett til den på benken til avkjøling men ikke la den bli helt kald før servering. Tip: Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis. Ha røra i den smurte formen og fordel den jevnt.

Next

Hobbyvimsa: Eplekake med marsipan.

Eplekake med marsipan

Jeg vil gjerne vite hva du synes - gi meg beskjed på! Den raskeste er selvsagt å kjøpe en ferdig paibunn som bare skal fordeles i formen, fylles og stekes. Hvis dadlene er veldig tørre, kok opp eplejuice og la dem trekke 1 times tid. Rør inn eggene, ett og ett om gangen. Når man skal farge marsipan er det lurt å starte med noen dråper farge av gangen og litt ekstra melis. Stekes på nederste rille i forvarmet ovn 175 grader i ca 50 minutter. Er mamma til Thord 2009 og Anneli 2011 ,og er stemamma til ei stor jente Lena 1997.

Next

Eplepai med marsipan

Eplekake med marsipan

Press den lett inn til kanten. Du får kjøpt tragant på apoteket. Tragant gjør at marsipanen blir litt seigere og lettere å jobbe med. Rør inn kremfløte og melblanding om hverandre, og ikke rør mer enn at du akkurat får blandet sammen ingrediensene. Er eplet veldig søtt så kan du med fordel redusere sukkermengden. Fres eplebitene i 5-6 minutter, til de begynner å bli myke, og sukkeret har smeltet helt.

Next

Eplepai med marsipan

Eplekake med marsipan

Og en eplekake handler om hvordan vi transformerer utemmet natur til varm, forsonende kosekultur. Dryss gjerne litt melis over eplekaken før servering. Senk temperaturen til ca 150 grader. Nybakt eplekake som dufter av kanel vekker gjerne gode minner. Tilsett havregryn eller 4-korn og sukker og bland godt. Smør vaniljekremen over eplene ved hjelp av en spiseskje.

Next

Eplekake med marsipan

Eplekake med marsipan

Det smaker ikke annerledes, men det får en annen struktur og annerledes utseende. Kanel, ingefær, muskat og kardemomme er alle gode krydder som passer sammen med epler, og som vil sette særpreg på paien. La kaken avkjøles i noen minutter i formen. Sett den istedenfor i kjøleskapet over natten og deretter på kjøkkenbordet i stuetemperatur. Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Den skal jo hvile en stund, men det er det som vanlig verdt.

Next