Erik steffensen journalist. Artists

Erik Steffensen foran spejlet

Erik steffensen journalist

Monopol blev brudt »Det vil lugte for meget af nepotisme,« sagde han og fortsatte: »Gå ud og prøv noget andet, Se og Hør eller Ude og Hjemme, jeg er ligeglad, bare prøv noget andet. Foto fra bogen Dette stædige fokus i biografien på Kirkebys strukturelle afsæt, kortlægning og materielle fokus reducerer på ingen måde det æstetiske i hans værker. Rejsen er sammensat af undertegnede, og hotel og restauranter og flyselskab er mine valg. Der ligger også en følelsesmæssig kapital gemt i billederne. Men langt det meste har jo været rigtigt, der var bare nogle steder, hvor man tænker, shit! Så forsvandt hun fra skærmen, blev uddannet filminstruktør, er boligjournalist for blandt andet Bolig Magasinet og gift med den ældre og mere hemmelige Stephensen-bror, Erik, som er journalist og direktør i egen medievirksomhed. I det hele taget sætter biografien en ny standard for, hvordan man kan skrive om kunstnerliv uden at forfalde til kunstnermytologi eller sensationsmageri.

Next

Erik Steffensen foran spejlet

Erik steffensen journalist

Jeg tænker ikke mindst på, hvad personer, der har været viklet tæt ind i Kirkebys liv, siger til at få udstillet deres privatliv i fuld offentlighed. Som det hedder et sted i bogen, så er Per Kirkeby, selv når han er ude at rejse, i stand til at opføre sig som en landmand, hans arbejdsmark er blot flyttet nogle tusinde kilometer væk. Bemærk: deltagerantallet er begrænset til 35 personer. På samme måde bliver de første kunstneriske byggesten formet af legene på skrammellegepladsen i Emdrup og barndommens forbudte læsning af tegneserier som Skipper Skræk, Prins Valiant, Rip Kirby, der i drengenes forestillingsverden naturligvis blev til Rip Kirkeby. Det hele bliver ikke mindre af den store ydre lighed mellem Erik Steffensen af i dag og Per Kirkeby for 25 år siden. Også Poul Gernes har han skrevet en stor monografi om. To af de vigtigste danske kunstnere i det 20.

Next

Erik Stephensen

Erik steffensen journalist

Should it turn out that this data is incorrect or misleading, you reserve the right to request that we amend, block, or delete this data. Svigt, kunstnerisk tvivl, misundelse, utroskab hos ægtefællen, orgasmer, ulykkelig kærlighed, manglende potens, seksuel frustration, skilsmisse osv. Men paranteser kan være vigtige og Læsø er vigtig. Og så ved vi vist alle, hvad vi taler om. Det skulle blive det sidste Nytår for Jorn. If you no longer wish to receive marketing material from us, we ask that you send us an email at. This is particularly evident in Steffensen's unique silver print pieces.

Next

Erik Steffensen

Erik steffensen journalist

Han døde i sit hjem i Gentofte uden forudgående sygdom. Lige omkring solnedgang begynder duggen at farvelægge landskabet og den sandende jord lyser som støvede striber over engene. Der er derfor også et element af han-dyrkelse i Kirkeby-biografien, hyldest af den store mandlige kunstner, der regerer med sit følsomme sind. Dette kan igen have haft en stor inflydelse på folks omgang i det offentlige rum og, manglende sikkerheds afstand. Efter Kirkebys atelier kører vi retur til vores hotel, hvor der er tid til afslapning, inden vi prøver at ramme solnedgangen i Vesterø Havn. Vi har selvfølgelig indkøbt den fineste jomfrusalt. I skiftede makkerparret arbejdsplads til det -ejede , som de relancerede som Det Fri Aktuelt med flere kendte journalister tilknyttet.

Next

Erik Steffensen foran spejlet

Erik steffensen journalist

Produkt af sin tid Sådan som Erik Steffensen går til stoffet, er det eksempelvis muligt at vise, hvordan kunstneren opvækst har sat afgørende spor i hans værker fra udgangspunktet på Bispebjerg Torv lige ved Grundtvigskirken, der midt i et boligkvarter hæver sig sakralt over hele området med sin moderne murstenskomposition. We would like to send you marketing material that we believe you might find interesting. Erik Steffensen er notorisk en fræk fortæller med en forkærlighed for provokationer og lyst til at vise alle sider, også de beskidte, af et kunstnerliv. De rumlige iagttagelser, kortlægninger, gennemstrukturerede undersøgelser og præcise optegnelser forlænger sig helt naturligt ind i Kirkebys geologistudie, Grønlandsekspeditioner og i de første kunstneriske værker og er til stede i de mange forvandlinger, Per Kirkeby kunstnerisk siden foretager. Det helt store scoop er, at Erik Steffensen har haft fuld adgang til Kirkebys dagbøger, som kunstneren har ført flittigt og detaljeret gennem næsten alle årene. Her foran pejsen vil vi gennemgå malerierne som Jorn udførte på øen, der iblandt alle malerierne til Børge Birchs sidste udstilling i 1972. Den sande historie er, at Asger Jorns gallerist Børge Birch overfører pengene for gården, og begynder en istandsættelse af stedet.

Next

Erik Steffensen: At trække en streg. Per Kirkeby

Erik steffensen journalist

Da færgen sejler ind i Vesterø Havn, har han netop haft sin gennembrudsudstilling i den schweiziske by Bern. Men med Charlottes ankomst erfarer han, at hans malerier har en meget større betydning end blot at virke ved deres æstetik og indhold. As a data controller, Galleri Bo Bjerggaard is required to protect your personal data when you establish a contract with us as a private supplier or private client, or when you use the other services we provide. Kunstneren der går i land i Vesterø havn er en mand der elsker opbrud og bevægelse. Bernth tager en lang række fotografier af Jorn, hvoraf det første er et foto af Jorn der laver kaffe til Læsøpostens udsendte. If the Privacy Policy changes significantly, you will be notified by email. If your personal data is being used for marketing purposes, you also reserve the right to protest further processing of your personal data for these purposes, including protest against profiling within the context of direct marketing.

Next

Ole Stephensen

Erik steffensen journalist

Fx kan man diskutere hvorfor han søgte mod Læsø. I første omgang mente ikke, at vindere ønskede at stå frem, men han fandt selv frem til flere af dem. Her danner efterårets oversvømmelser grundlag for søer, hvor der kan udvindes salt. Vi vil under hvælvingerne i kirken se nærmere på kalkmalerierne, hvor vi med en svag undren kan betragte motiver som en klassisk narrefigur der har en udråber foran sig med bar røv, en stor fugl med mandehoved, en galge hvor der hænger en ræv Ræven er gengivet 12 gange i kalkmalerier i Danmark og udgør en særdeles god historie. Han startede som selvstændig freelancer med selskabet Special Assignments Aps i 2013 som tilrettelægger, vært og konsulent på den mindre, private public service tv-station. Nu har jeg skrevet mig varm og kunne have lyst til at blive ved, men jeg skal jo slutte på et tidspunkt, og det vil jeg gøre med at ønske vores alle sammens Danmarks Radio tillykke med de 90 år. Efter mange advarsler forbyder Kong Christian d.

Next