Fakta om spania. Spania

Langtidsferier i Spania sammen med andre voksne

Fakta om spania

Nedbør er ca 147 mm 6 in per år, de fleste som faller om høsten og vinteren. Helt til slutt finner du en tabell over de 22 største byer i Spania etter antall innbyggere. På 1400-tallet bestod Den iberiske halvøy av kongerikene , , og. En av de mest populære turistattraksjonene er den gotiske katolske kirke, med barokk altertavle. Men sannheten er at det ikke er mange flere farlige dyr i Spania enn det er i Norge.

Next

Essential Fakta Om Spania

Fakta om spania

Saltsjøen i Torrevieja har en flate på 2500 hektar og en omkrets på 17 km. Noen hundre år senere ble Spania omdøpt av grekerne til «Hesperia», «solnedgangens land», da det på den tiden var det vestligste landet man visste om. Sedan några år tillbaka är den teoretiska kapaciteten att generera energi i Spanien större för än för och landet är den näst största energiproducenten av vindkraft, efter Tyskland. Næringslivet blomstret opp på begynnelsen av 1500-tallet, delvis på grunn av behovet for varer til Amerika, delvis fordi inntektene fra Amerika gav større kjøpekraft til den spanske befolkningen. Her finner du flere norske bedrifter, institusjoner og forretninger. Det var jo de fæle kommunistene som først og fremst kjempet i de Internasjonale Brigader Har jeg rett, er vel dette underkommunisert i artikkelen om borgerkrigen. Med 8km kystlinje og et totalareal på 32km2 tilbyr Moraira et usedvanlig frodig geografiske miljø.

Next

15 kul fakta om Spanien

Fakta om spania

Valgmulighetene er flere på norsk. Ett kuppförsök 1981 från besvikna grupper inom militären bromsades genom kung Juan Carlos bestämda ingripande. I de store byene som Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Málaga, Murcia, Palma de Mallorca, Las Palmas, Bilbao, Alicante kan det imidlertidig være vanskelig å kjøre bil, spesielt i rushtidene kan det være lange køer og vanskelig å finne parkering. Øya er av vulkansk opprinnelse. Spansk politikk preges av spenningen mellom sentralmakten og landets 17 regioner, der særlig Baskerland og Katalonia har fått betydelig indre selvstyre gjennom egne folkevalgte forsamlinger. La Vila Joiosa betyr bokstavelig talt den fornøylige byen, selv om innbyggerne ofte nøyer seg med det forkortede La Vila. Spanien framträdde som ett enat land på 1400-talet efter giftermålet mellan de och slutförandet av återerövringen, eller , av den iberiska halvön 1492.

Next

Spania fakta

Fakta om spania

Madrid—Torrejón Airport, Barajas lufthavn, Barcelona—El Prat Airport, Valencia Airport, Seville San Pablo Airport, Zaragoza Airport, Málaga Airport, Palma de Mallorca Airport og Gran Canaria Airport. Kysten i sør og øst har middelhavsklima, mens kysten i nord har atlantisk klima. Castillas politiske dominans har medført en tilsvarende kulturell kastiljansk dominans i Spania, men spesielt i Catalonia har mange en klar regional identitet. I 2014 fikk faktisk over 20% denne ærefulle utmerkelsen, noe spanjolene er svært stolte av. Det er mye å vite om Spania, så komme i gang med disse fakta om Spanias befolkning, mennesker, språk og kultur. På få år ble det bygd opp en stor og tilsynelatende livskraftig tekstilindustri basert på innenlandsk ull.

Next

Ting du ikke visste om Spania

Fakta om spania

Les mer om Torremolinos — Costa del Sol Torremolinos Costa del SolTorremolinos er en kommune på Costa del Sol i Middelhavet, rett vest for byen Málaga, i provinsen Málaga i den autonome regionen Andalusia i Sør-Spania. Dette førte til opprør fra de «omvendte» maurerne, , i 1567. Den nederlandske byen Breda ble beleiret av spaniere og falt i 1624. Enda sliter landet med høy arbeidsledighet, særlig blant ungdom. Etter den avgjørende seieren ved Las Navas de Tolosa i 1212 delte Castilla og Aragón Sør-Spania; maurerne beholdt bare mindre områder, fra 1248 bare kongeriket.

Next

50 om Spania

Fakta om spania

Den er lett identifiseres med et grønt lys på taket. De største riksdekkende avisene er venstreorienterte opplag om lag 373 000 , høyreorienterte opplag om lag 344 000 og opplag om lag 314 000 , og sportsavisen Marca Deportivo opplag om lag 382 000. Befolkningen i hovedstadsområdet var 689 591 i 2010. Visste du at Spania er det eneste land i Europa som produserer bananer til eksport? De första turistmålen var största ö och. For du har kanskje lagt merke til det når den spanske nasjonalsangen spilles foran store idrettsarrangement, så synger ikke utøverne et eneste ord.

Next

Ting du ikke visste om Spania

Fakta om spania

Jernutvinning og skipsfartsindustri ble trappet ned for å satse på områder med bedre fremtidsutsikter. Äldre föregångare var bland andra och nobelpriset 1956. Den tiden da alle som besøkte Spania var ivrig etter å prøve lokale klassikere som paella, sangria eller spansk tortilla er langt forbi. Det består av , fria motorvägar, , vägar med dubbla körfält och konventionella landsvägar. Inom klassisk musik har sångare som och blivit mycket kända.

Next