Frida karlsson skidor. Frida Karlsson knäckte Johaug i Holmenkollen efter ursinnig upphämtning

Frida Karlsson knäckte Johaug i Holmenkollen efter ursinnig upphämtning

Frida karlsson skidor

In på upploppet låg Karlsson i rygg på Johaug, men klev om vid upploppets början och knäckte norskan meterna innan mållinjen. Karlsson blev tvåa på 10 kilometer klassiskt, bakom Charlotte Kalla men före både Stina Nilsson och Ebba Andersson. Att Sverige gjorde det ser man vilken effekt det fick, säger experten Mathias Fredriksson. Jag får adrenalin och ny energi och ett mentalt övertag, beskriver Frida Karlsson. Succésvenskan Frida Karlsson har just inlett sin allra första världscupsäsong som senior. . Men vid nio kilometer var oturen framme.

Next

Frida Karlsson

Frida karlsson skidor

Det var lite… herregud, varför skulle jag fråga henne om det! Slog toppåkare För den bredare massan blev hon ett känt namn genom Sverigepremiären i Bruksvallarna. Nu uttalar sig Ola Strömberg, tillförordnad längdchef, för första gången om oväntade beslutet. Hela laget gör det så himla bra. Därefter hjälptes Frida Karlsson och Ebba Andersson åt att dra tillsammans i jakten på Johaug. Den tillförordnade längdchefen Ola Strömberg pratar för första gången om det hårda beslutet. De två växlade mellan varandra att dra i ett ursinnigt tempo den sista kilometern av loppet.

Next

Frida Karlsson

Frida karlsson skidor

Jag hade inte kunnat ta i mer, jag hade ingenting mer att ge! Det är mycket lycka och glädje i kroppen just nu, säger hon efter loppet. Jag tryckte till där och skar mållinjen. I efterhand så skulle vi ha bytt, säger hon. Jag kan ju spara mig till upploppet? Jag skulle byta spår och fick ett felskär och ramlade på knäna i ganska hög fart. Att jag skulle jag ta henne på upploppet kändes säkert.

Next

Frida Karlsson

Frida karlsson skidor

Och Ebbas säsong, hon åker på så hög nivå och levererar helg efter helg. Frida Karlsson knäckte Therese Johaug på upploppet i Holmenkollen. Jag tycker att jag har tagit många kliv som skidåkare, det är väldigt många bitar som jag har utvecklat. På stadion var det folktomt men, tvärtemot arrangörens rekommendation, flockades tusentals åskådare runt de långa spåren som löpte genom skogarna. Karlsson medger att hon var så segersugen efteråt att hon kunde ha tagit det lugnare innan upploppet.

Next

Skid

Frida karlsson skidor

Duon hämtade snabbt ikapp avståndet till klungan och kunde därefter gå i från övriga åkare med nya skidor och ta upp en egen jakt på Johaug. Och sedan har vi så många duktiga tjejer som sitter vid sidan av i dag som också varit delaktiga i det här, säger Frida Karlsson. She won a silver medal in the women's 10 kilometres classical, bronze medal in the women's 30 kilometre freestyle mass start, and gold as a member of the women's 4 × 5 kilometre relay during the in ,. Där var det noll energi kvar i min kropp. Vi skulle absolut ha bytt skidor.

Next

Skid

Frida karlsson skidor

Det var väldigt snällt, väldigt bra. Precis som tidigare under säsongen var det Therese Johaug som tog kommandot direkt. Jag var helt slut redan efter fem kilometer. Men jag är glad att jag kunde skicka ut Charlotte i ett bra läge, säger Karlsson till Expressen. Karlsson is the daughter of former cross-country skier. Den 20-åriga svenskan föll tidigt i loppet, låg en minut och sju sekunder efter Therese Johaug med en dryg tredjedel kvar att köra. Ingvild Flugstad Östberg rodnar när hon får se bilden där Frida Karlsson spänner av hennes skidor.

Next

Frida Karlsson

Frida karlsson skidor

Då säkerställer vi att hon kan komma tillbaka och komma i balans näringsmässigt, säger längdchefen Strömberg i intervjun. När SportExpressen pratar med Frida Karlsson efter loppet medger hon att skidbytet var en viktig faktor. Bad om en tjänst Inne i målfållan efter loppet kunde man också se hur Frida Karlsson var framme hos Ingvild Flugstad Östberg och knäppte upp hennes skidor när hon låg utslagen i snön. Vi får se upp med henne i framtiden, jag tror det blir många fajter. Sveriges nya silverhjälte Frida Karlsson, 19, klev in och hjälpte Ingvild Flugstad Östberg i målfållan efter loppet. Hyllas av Kalla Charlotte Kalla gjorde sedan ett rejält ryck på tredjesträckan — och därefter spurtade Stina Nilsson hem guldet. Jag får fira tillsammans med ledarna.

Next