Hirvenliha paisti. Perinteinen hirvipata

Herkkusuun lautasella Ruokablogi: Hirvipaisti uunissa haudutettuna

Hirvenliha paisti

Paloittele kaksi porkkanaa ja yksi nauris. Hiero sulaneeseen lihaan kauttaaltaan suolaa, riistamausteseosta ja mustapippurirouhetta. Kuumenna pannulla voi ja kääntele siinä kasviksia. Hiero katajanmarjat ja pippurit hienoksi morttelissa, lisää muut mausteet ja sekoita hyvin. Lihasta tulee lientä,älä laita sitä pois,saa hyvää kastiketta siittä.

Next

Hirvenliha paisti.

Hirvenliha paisti

Pyysit palautetta ja kehitysehdotuksia liittyen blogiisi. Tarjoile annokset heti lämpiminä raikkaan vihreän salaatin kera. Aseta lihalämpömittarin anturi keskelle rullaa. Käyttämällä Jahtiriista-tuotteita maksat vain lihasta — vettä saa hanasta. Tarkista maku ja suurusta liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Takista paistin kypsyy lihamittarilla paistin sisältä sen keskeltä.

Next

Herkkusuun lautasella Ruokablogi: Hirvipaisti uunissa haudutettuna

Hirvenliha paisti

Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet. Lisää vettä sen verran, että liha ja kasvikset peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä paistia uunissa 175 asteen lämmössä kunnes se on saavuttanut halutun sisälämpötilan. Kuori ja leikkaa sipulit leveyssuunnassa puolikkaiksi. Ota hirvipaisti liemestä pois, kuivaa pinta ja leikkaa tarjolle. Lisää kaksi desilitraa kuohukermaa ja anna kiehua vielä 10 minuutin ajan. Ja jollei uunissi mahdu sekä hirvipaisti hautumaan että gratiini kypsymään samaan aikaan kannatta sinun tutustua reseptiini , jonka voit soveltaa juuresgratiiniin keittämällä sitä kokoon samalla tavalla ennen sen viimeistelyä uunissa.

Next

Perinteinen hirvipata

Hirvenliha paisti

Lisäsin vielä vettä vähän pohjalle hänen ohjeen mukaan, yleensä en ole sitä tehnyt, olen kyllä kerännyt valuneet nesteet kastiketta varten, ja lisännyt vettä sitten kastikkeen tekovaiheessa. Siivilöi paistoliemi kuori rasva pinnalta ja jatka sitä tarpeen mukaan lihaliemllä. Tarjoile kääryleet esimerkiksi liha- tai kasvisliemessä haudutettujen perunalohkojen kera. Ota paisti uunista, kun mittari näyttää 60:ntä astetta, jos haluat, että liha on punertavaa. Kuivakas riistaliha sietää hyvinkin öljyisen marinadin, joskin tällöin on varottava valelemasta paistia pelkällä marinadilla.

Next

Herkkusuun lautasella Ruokablogi: Hirvipaisti uunissa haudutettuna

Hirvenliha paisti

Keitä lientä kattilassa, kunnes puolet on kiehunut kokoon. Asettele pari, kolme lämpimälle lautasella ja lusikoi juuresgratiinia lihan viereen lautaselle. Käytän ruskistamiseen ja kastikkeisiin perinteisesti voita, koska näin se minulle opetettiin, mutta jos sinulla on ongelmia laktoosin kanssa voit hyvin korvata tavallisen meijerivoin laktoosittomalla sellaisella, tai käyttää paistamiseen ja ruskistamiseen miedon makuista ruokaöljyä, ja gluteeniahan tämä ruoka ei sisällä joten se on sopivaa syötävää keliaakikoillekin. Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista lihan pinta kauttaaltaan pannulla, jotta lihansyyt sulkeutuvat, ja liha vetäytyy kasaan. Tarvitset vain mustapippuria, suolaa, sipulia lohkoina ja vettä tai kasvislientä haudutusliemeksi. Sekoita joukkoon hunaja, kuutioitu voi, suola ja timjaminoksat.

Next

Perinteinen hirvipata

Hirvenliha paisti

Paista kuumalla liedellä kauniin ruskeaksi. Ota paisti sulaan edellissä päivänä ja anna sen sulaa huoneenlämmössä ihan sulaksi. Jos valmistat paistin tuoreesta hirvenlihasta voi panna sen suoraan uuniin kunhan se vain on saanut temperoitua huoneenlämpöiseksi, jos käytät pakastettua hirvenlihaa on se ensin sulatettava hitaasti jääkaapissa yön yli, ja jos paisti on tosi iso voi se kestää reilun vuorokauden, joskus jopa kaksi vuorokautta. Osa kirjoituksista jää elämään ilman kuvia tai niin kauan, kun niitä tulee uudemman kerran tehtyä ja kuvattua , vaan yhtään ohjetta en poista. Lisää halutessasi nokare voita, mausta timjamilla, mustapippurilla ja tarkasta suolaisuus. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi.

Next

Hirvipaistia karjalanpaistin tapaan

Hirvenliha paisti

Laita lihat uunipataan ja lisää vettä niin että lihat peittyvät. Ruskista kääryleet padassa rasvassa joka puolelta. Netistä löydät runsaasti erilaisia ohjeita ja niksejä, kun haluat kehittää itseäsi riistaruoan valmistajana. Peitä juusto voipaperilla jos se uhkaa tummua liikaa. Kääri lihaviipaleet rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Valmistat itse pihlajanmarjahyytelön seuraamalla reseptiäni.

Next