Julestjerne allergi. Unngå allergi i jula

Juleblomster kan være giftige

Julestjerne allergi

Julelys Astmatikere kan få problemer ved for mye røyk fra peis, stekeovn og stearinlys. Hvis apoteket ikke har noe som hjelper, er det viktig at du går til lege for å prøve en reseptbelagt behandling. Men for enkelte allergikere kan både julestjerne og juleglede utløse allergiske reaksjoner. Som en generel sikkerhed regel holde børn og kæledyr væk fra julestjerner , som du ville gøre med de fleste planter. Likevel er dette i praksis ekstremt tidkrevende for nybegynnere og lykkes kun i sjeldne tilfeller.

Next

Juleblomster kan være giftige

Julestjerne allergi

Dette er ofte personer som også har andre allergier. Husstøv, juletrær av både gran og furu og diverse juleblomster kan gi luftveisproblemer. Om du trenger å fjerne flekker, bruk bare litt vann på selve flekken. Hvis det kunstige treet er nyinnkjøpt, er det lurt å la det stå i et oppvarmet rom før det tas inn slik at det får luftet seg. Julestjernen Euphorbia pulcherrima er en tropisk plante fra Mexico og Mellemamerika. Dersom man ikke kan unngå de tingene man er allergisk mot, finnes det ulike legemidler mot allergi som legen kan anbefale.

Next

Fraråder julestjerne

Julestjerne allergi

Jo kortere tid træet står i stuen, jo mindre risiko er der for allergiske reaktioner. Rundt 40 prosent av nordmenn har nå allergi 1. Da råtner røttene, bladene blir gule og faller av, og i verste fall vil julestjernen dø. Med så mye arbeid involvert, er det bedre bare å kjøpe en ny plante før neste julefeiring tar til. De er gulgrønne og uanselige — reduceret til det mindst mulige: de hunlige blomster består kun af frugtknude og griffel, mens de hanlige kun har én enkelt støvbærer. Symptomene ved allergi kan føre til at du kjenner deg trøtt og kraftløs på skolen eller på jobb, og mange opplever at de har problemer med å konsentrere seg 2. Du bør knipe veken så det ikke siver røyk ut, råder Gustavsen.

Next

Juleblomster kan være giftige

Julestjerne allergi

Juletrær Det kan feste seg pollen fra bjørk eller gress til barnålene på juletrærne i pollensesongen, skriver Inneklima. Spyl treet før du tar det inn, råder Grethe Amdal i Astma- og allergiforbundet. Noen alkoholholdige drikker inneholder også allergener. Man har fundet ud af, at fyrfadslys er de bedste. Typiske allergiske reaksjoner er såre øyne, eksem, tung pust og hoste, og kan lett å forveksles med forkjølelse. Tørr eller litt fuktig mikrofiber rengjør like bra som såpe og vann.

Next

Symptomer

Julestjerne allergi

Om man ikke tåler julestjerna, men likevel ønsker å pynte med den, er den å få kjøpt i plast. Det er slettes ingen grunn til å spare på julehyggen om man er allergisk mot julens mange dufter og tradisjoner. Er ikke symptomene gått over etter to uker, råder Amdal en tur til fastlegen for å sjekke om det rett og slett er allergi. Velg disse allergivennlige juleblomstene Det finnes mange flotte alternative juleblomster å velge mellom. I tillegg endres innemiljøet om vinteren, da man får tørrere og tettere luft, kanskje drar frem mye støvete julepynt og bruker planter, dufter og vaskemidler som ellers ikke blir med inn.

Next

Julestjerne

Julestjerne allergi

Generelt anbefales det å dusje før man legger seg, for å ikke plages gjennom natten av eventuelle allergener som kan ha satt seg på huden. Madrasser: Madrasser samler støv, kan ikke vaskes og huser mange husstøvmider, selv om de støvsuges grundigt. Melkesaften fra julestjernen inneholder nemlig giftige saponiner en type glykosider som blant annet gir hudreaksjoner hos personer med Reaksjonene spenner fra kontakteksem og kryssreaksjoner til ren hos barn med Det er derfor ikke tilstrekkelig beskyttelse å knipe av blomstene og bruke den som grønnplante. For tusinder af allergikere og astmatikere i Danmark kan julen opleves som et sandt helvede. I år er det også færre juletrær på markedet, noe som kan øke etterspørselen etter plast. Hasselnøttallergi kan være et resultat av kryssallergi i forbindelse med bjørkepollenallergi. Julemat Jula kan også by på problemer for matallergikere.

Next

Julestjerne allergi symptomer

Julestjerne allergi

Når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente - ring legevaktnummer. Om barnet ditt har latt seg friste til å smake på litt gull- eller glitterspray i dekorasjonen, er dette helt ufarlig. Juledekorasjoner og julebuketter Det brukes mange forskjellige blomster og planter i juleoppsatser og julebuketter. Sjekk at ikke treet har sterke lukter, og la det stå og lufte seg noen dager før du setter det opp i stuen. Generel sikkerhed The American Latex Allergi Forbundet anbefaler, at de allergiske overfor latex undgå anlægget helt.

Next