Kahvila leivintupa. KAHVILA LEIVINTUPA

KAHVILA LEIVINTUPA

Kahvila leivintupa

Koostumus oli paksua, ja suklaa todella maistui. Supistamme samalla osaajaryhmien määrää ja keskitämme palveluamme niin, että listalla olevien osaajien osaamisalueita pystytään esittelemään paremmin. Rakennus on 1800-luvun lopulla pystyhirsistä rakennettu noin 54 m2 käsittävä eteiskamarillinen yksinäistupa, joka muutettiin saunaksi ilmeisesti 1900-luvun alussa. Kahvila, Navetta ja Domuksen myymälä ovat suljettuna toistaiseksi! Välillä on kiva käydä muualla herkuttelemassa. Nyt rakennuksessa on jo reilut kymmenen vuotta sunnuntaisin toiminut Kahvila Leivintupa, jonka tarjoamat pannukakut ja pannukahvi ovat tulleet tutuiksi jo tuhansille ja taas tuhansille vierailijoille! Kahvila on auki ympäri vuoden sunnuntaisin ja tuolloin tuvalla paistetaan herkullisia tuoreita pannareita. Joskus hetken tauko saattaa venähtää hieman pidemmäksikin nauttiessasi kaupungin parhaista herkuista ja vastakeitetystä kahvista.

Next

Kahvilat

Kahvila leivintupa

Yllätyin positiivisesti kun taululla luki, että pannukakkuja on saatavana myös gluteenittomana ja maidottomana. Kahvilan kautta voi myös tilata sekä noutaa kakkuja ja muita tuotteitamme. Pannukakku oli tunnetusti hyvää, mutta erityisesti minua kiinnosti suklaajuoma. Kahvila kuuluu osaksi tien toisella puolella olevaa Metsänkylän kartanoa ja tämä vanha tupa, jossa on ollut myös sauna, on alunperin rakennettu 1800-luvun lopulla. Tänne voi tulla istahtamaan muun muassa aamulla, lounastauolla, töiden jälkeen tai viikonloppuna, eli milloin vain! Tuo kuulosti niin herkulliselta, että ihan senkin takia täytyi päästä Leivintuvalla käymään! Ennen kahvilaksi muuntautumistaan rakennus oli ollut tyhjillään parikymmentä vuotta.

Next

Kahvilat

Kahvila leivintupa

Rakennuksessa paistettiin tilan kaikki leivät 1960-luvulle asti. Lisää herkuttelupostauksia tulossa taas heinäkuussa. Se on Satamapuistossa, ja kioskin vierestä kulkevat Saimaan valkokylkiset höyrylaivat. Silvennoisen kotileipomo Leipomomme ohessa teitä palvelee pieni ja idyllinen Silvennoisen kotileipomon kahvila, josta saat leipomotuotteet uunituoreena vaikka mukaasi. Savonlinnan vanhassa kaupungissa vanhojen puutalojen tunnelmallisesta ympäristöstä löytyy Linnankadun Kahvila Saima.

Next

Kahvila Leivintupa, Savonlinnan ravintola

Kahvila leivintupa

Metsänkylän kartanolla on myös erilainen rautakauppa DomusClassica, jonka liikkeitä on täällä Hattulassa kartanon luona sekä Helsingissä Erottajankadulla. Talvisin pannareista nautitaan kahvilan tuvan puolella ja kesällä pihalla maalaismaisemissa. Kahvilassa on päivittäin vaihtuva salaattilounas, jonka saa myös mukaan. Soittamalla etukäteen voit tilata isompiakin määriä. Myyjien toiveesta olemme pystyttäneet pöydät nyt myös Palmusunnuntaina.

Next

Hyvät leivonnaiset

Kahvila leivintupa

Kahvila Leivintupa on osa Metsänkylän aluetta. Edellyttäen tietysti, että ne saadaan kiinni sunnuntaina aamusta ennen kahvilan aukeamista. Lupasin viimeksi postauksessa , että Metsänkylän kartano ja varsinkin Kahvila Leivintupa ansaitsevat oman postauksensa, kohta ymmärtänette miksi. Joka vuosi joulukuun ensimmäisenä adventtina kahvilan pihamaan täyttävät käsityöläiset ja leipurit viettäen! Metsänkylän Navetta Leivintuvan viihdyttäjinä ovat toimineet useina kesinä kartanon alpakat, joita ei vielä tänä kesänä oltu tuotu kahvilan aitaukseen. Kahvilan lisäksi tuvalla on ollut tapana järjestää erilaisia tapahtumia ja varsinkin pääsiäis-, ja joulumarkkinat ovat olleet suosittuja. Jippii mun ei tarvinnutkaan pelkästään fiilistellä paikan tunnelmaa, vaan pääsin hemmottelemaan makunystyröitäni! Itse liike ei ole kovinkaan suuri, mutta erilaisia suklaita sinne mahtuu paljon! Lörtsyjä löytyy myös kasvis- ja kalatäytteillä. Kahvila maailman suurimman puukirkon juurella.

Next

Metsänkylän Navetta

Kahvila leivintupa

Yksi huono puoli myymälävierailussa on: valinnanvaikeus. Olemme myös kehittäneet useita omia reseptejämme tavoitellessamme täydellisyyttä. Lopulta päädyin muutamaan erimakuiseen levyyn sekä Sibelius-konvehtiin : Toinen erittäin viihtyisä ja herkullinen paikka sijaitsee Hattulassa, aivan Hämeenlinnan lähellä. Myös kausiluontoisuus on esillä leipomossamme. Maistettuani totesin, että kyllä juomassa ainakin suklaata riittää! Täytteeksi saa valita hilloa sekä kermavaahtoa tai jäätelöä. Yli 20 vuoden toimimisen aikana olemme kehittäneet tuotteidemme makua ja koostumusta sekä yhdistäneet kotimaisia ja ulkomaisia reseptejä.

Next