Marian kappeli. Pyhän Marian kirkko (Helsinki)

Marian kappeli

Marian kappeli

Puinen ristiinnaulitun kuva 1300-luvulta ja lyypekkiläisen taitajan tekoa oleva alttarikaappi ovat kirkon arvokkaimmat esineet. Kappeli on avoinna joka päivä klo 11-15. Kappelissa järjestetään runsaasti muutakin ohjelmaa, ajankohtaiset tiedot löydät. Hän on suunnittelussa yhdistänyt nykyaikaisen rakentamisen ja vanhan harmaakivikirkoissa Varsinais-Suomi ja Satakunta käytetyn tynnyriholvirakenteen ja Lapin kodan, joka näkyy erityisesti kappelin ulkoasussa. Siitä vasemmalle Marian kukka, Marian ruusu. Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Johanneksen lahja, luovutettu kappelille elokuussa 1999.

Next

Marian kappeli

Marian kappeli

Keskiviikon viikkomessu ja päivän rukoushetket perutaan. The architecture is very consistent with other buildings in the area. Voimia ja siunausta meille kaikille tämän keskellä! Vertauskuvallisen ja maagisen aihepiirinsä vuoksi ne ovat harvinaislaatuiset kirkkotaiteessamme. Perhejuhlia, hautajaisia tai kokouksia varten voi varata juhlatiloja kirkon vieressä sijaitsevasta. Lähtökohtia ovat Lapin luonto ja lappilaisten omat tekstiilit.

Next

Maarian siunauskappeli

Marian kappeli

Näitä on korjattu vuonna 1976. Vanhin alttari on seinää vasten ja nykyinen pääalttari on kuorin keskellä. Ilmoittakaa ruokakassien tarpeesta diakonissalle: 040 726 8205. Sininen ja valkoinen ovat samalla Marian värit. Kappelin hopeinen alttariristi on hankittu näillä rahoilla. Ruokakasseja jaetaan seuraavan aikataulun mukaisesti: 21.

Next

Marian kappeli

Marian kappeli

Kirkon ovet ovat avoinna sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen klo 12 - 14 hiljentymistä, rukousta ja sielunhoitoa varten. Maarian kirkko juhlatilana Maarian kirkkoon mahtuu 450 henkilöä. Kappelin pääurakoitsijana toimi Luoteisrakentajat Oy Pellosta. Niissä toistuvat arktinen sini, lumi, ja jää. Vaaleassa violetissa heijastuu valo, joka on tulossa maailman pimeyteen. Kappeli siirtyi huhtikuussa 2006 Kittilän seurakunnan omistukseen. Erilaisin lahjoituksin kappelin rakentamista tukeneitten yritysten ja yksityisten nimet on kappelin eteisen seinällä olevassa lahjoittajataulussa.

Next

Marian Kappeli

Marian kappeli

Lisäksi kelloja soitetaan kappelin tapahtumien yhteydessä. Kappelin varaukset ja tiedot tilan vuokrasta Kittilän seurakunnan. Kappeli on suosittu vihkikirkko sekä kotimaisten että ulkomaisten vihkiparien keskuudessa. Alakylä - Helppi - Molkojärvi 5. Sana Immel merkitsee saamenkielessä Jumalaa.

Next

Marian kappeli

Marian kappeli

Ajo-ohjeet siunauskappeliin Maarian siunauskappeli sijaitsee Maarian Keskisellä hautausmaalla Maarian kirkon ja pappilan läheisyydessä. Taulujen reunoissa on latinankielistä tekstiä. Maarian 1300-luvulla valmistunut kirkko on eräs maamme vanhimmista keskiajalla rakennetuista kivikirkoista. Lauantaina soivat ehtookellot klo 18. Ne on nimetty kirkkovuoden suurten pyhien mukaan: joulukello, pääsiäiskello ja helluntaikello. Tämän jälkeen kirkon ympärillä oleva Maarian kirkkomaa osoittautui varsin pian liian pieneksi.

Next

Marian Kappeli

Marian kappeli

Why locals love it Mary's Chapel is a private church for tourists and residents in Levi. Jumalanpalvelusta vietetään Kittilän kirkossa sunnuntaisin klo 11 siten, että siihen voi osallistua ainoastaan etäyhteyden kautta. Keskiviikkoisin klo 19 kappelissa järjestetään viikkomessu. Maarian kirkon ja seurakunnan historiasta tarkemmin Lue lisää Maarian kirkkoa ympäröivästä kirkkomaasta Aukioloajat ja tilavaraukset Maarian kirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Parkkipaikat Maarian siunauskappeliin tulevat voivat pysäköidä autonsa kappelin ja hautausmaan läheisyydessä olevalle pienelle parkkipaikalle. Kirkon urut ovat vuodelta 1965, ne on rakentanut ruotsalainen Richard Jacoby.

Next