Mehikasvi hoito. Tulilatva on kaunis viherkasvinakin

Aloe vera

Mehikasvi hoito

Liian suuret vauriot tietenkin vaikuttava kasvin hyvinvointiin. Kasvia lannoitetaan parhaan kasvun aikana. Nukkaitulehti ei yleensä kuki huoneoloissa, mutta ei se aivan mahdotonta ole kuitenkaan. Vinkkejä Kun tulilatva on lopettanut kukinnan, voi sitä muotoilla leikkaamalla. Tee asetelma haluamaasi astiaan ja nautiskele kättesi töiden tuloksesta - mehikasvit pärjäävät jatkossa lähes itsekseen Kesällä mehikasvit viihtyvät ulkona auringossa ja talvella paras on viileä ja valoisa paikka. Myös pohjareiällinen ruukku on mehikasvin istutukseen varma valinta. Terveellisten vaikutustensa lisäksi aloe veran mehua käytetään antamaan makua useisiin mehuihin ja muihin juomiin.

Next

Kasveja, jotka ovat Myrkyllisiä Kissoille, Ovat huonekasvit Turvallinen Kissoille, Ruusut, Mehikasvit, Orkideat

Mehikasvi hoito

Mehikasvien ulkoilutus kesällä Kesäkuun puolenvälin paikkeilla vuorokauden lämpötila on noussut yleensä niin korkealle, että mehikasvi-istutukset voi siirtää ulos terassille tai parvekkeelle. Talven se vietti pelargonioiden kanssa itään päin antavalla ikkunalaudalla. Kasvin voi sijoittaa jopa paahteisen aurinkoisen ikkunan edustalle, varjossa se voi huonosti. Hyvä asia useimmat huonekasvit on, että he ovat turvassa. Rahapuuta lannoitetaan miedolla , noin kerran kuussa keväästä syksyyn. Kaarisulkasaniainen Nephrolepis exaltata kasvaa luonnossa kaikkialla tropiikissa.

Next

Rahapuu

Mehikasvi hoito

Kukinnan jälkeen kastelua kannattaa vähentää ja veden on oltava huoneenlämpöistä. Kasvaa rehottaa ihan mahdottomasti ja olen siirtänyt sen isoon itsekastelevaan ruukkuun ja tykkää! Anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Syvyys on sopiva, kun multaa on noin sentti paakun päällä. Tämä yksilö kukkii joka vuosi maaliskuusta lokakuulle. Hienoa, että sait kasvin kukkimaan ilman pimeäkäsittelyä.

Next

Flora mehikasvi, 3 kpl puutarjottimella

Mehikasvi hoito

Vuoripalmun tuholaisista mainittakoon kilpikirvat ja punkit. . Tärkeintä on tarkastaa tulevien viherkasvien valo-olot kotona ennen kaupoille lähtöä. Lannoitetta olisi hyvä antaa kasvun aikana joka toinen viikko. Tai päästä eroon mehikasvit kaikki yhdessä. Paksulehtiset sukkulentit ovat luonnollisilla kasvupaikoillaan sopeutuneet pitkäaikaiseen kuivuuteen, joten niiden menestymistä kotioloissa uhkaa lähinnä liian runsaskätinen kastelija. Kirjavalehtiset lajit vaativat runsaasti vettä.

Next

Mehiruusuke

Mehikasvi hoito

Aloe vera on niin kutsuttu mehikasvi eli maksaruohokasvi, joka viihtyy hyvin läpäisevässä maassa. Hoito-ohjeet: Piikkikruunu viihtyy helposti koti-ikkunalla, pitää kuivasta huoneilmasta ja antaa anteeksi lähes kaikki hoitovirheetkin. Kastele — mutta aluksi varovasti, etteivät juuret kuole. Vesi on syytä laittaa aluslautaselle, jottei sitä vahingossakaan läiky lehdille niitä pilaamaan. Kun multa on vaihdettu, kannattaa ruukku siirtää pois suorasta auringonpaisteesta muutamaksi päiväksi.

Next

Aloe vera

Mehikasvi hoito

Hyvä myyjä ilahtuu, kun kasveista kysytään. Minulla on taipuvuutta liikakasteluun ja hukutan ne ressukat. Versojen typistäminen innostaa kasvia haaraantumaan ja pysymään tiiviimpänä. Tällöin paljon pieniä taimia istutetaan sopivan kokoiseen ruukkuun. Lohikäärmepuut viihtyvät hyvin sellaisessa mullassa, jossa on hiekan ja kevytsoran sekoitusta.

Next