Menn i min situasjon. DAG OG TID

Ariel: Bok 4 2019: i min av Per Petterson

Menn i min situasjon

Kona har òg flytta ut, saman med dei tre døtrene deira. Det hender jeg mottar lesereksemplar fra forlagene. Men Petterson skriver fiksjon, han skriver om potensielle liv og ting som kunne ha skjedd. Naboen Jondal, som alltid pusser på sin Volvo Duett uten å kjøre den, kunne vært en bifigur i en film av Bent Hamer. «Menn i min situasjon» er den åttende i rekka siden «Ekkoland» 1989 , med Arvid Jansen som en gjennomgangsfigur i de fleste av dem.

Next

DAG OG TID

Menn i min situasjon

Men fremmedgjøringen forsterkes av å være en mann med kommunistbakgrunn på 70-tallet som slynges ut i 90-tallet. Og den lar deg ikke slippe unna. Døtrene er uendelig glad i ham, men trekker seg mer og mer unna. . Man skal ikke alltid vite hva som er hva. Vår anmelder mener det er forfatterens beste roman siden den internasjonale bestselgeren «Ut og stjæle hester» 2003.

Next

Anmeldelse: Per Petterson, «Menn i min situasjon».

Menn i min situasjon

En dag ringer Turid og trenger Arvids hjelp. Ligaen af skuffede, enlige og desperate mænd har fået et løft lige ind i litteraturens førstedivision. Han har fået en lang række litterære priser, bl. For i rekkehuset hun har flytta til, finner han ingenting av deres felles liv, der er han fullstendig utradert, han eksisterer ikke lenger. Men for en gangs skyld nekter han å gi henne det hun ber om.

Next

Mænd i min situation

Menn i min situasjon

Brageprisen, Nordisk Råds Litteraturpris, Bokhandlerprisen og Independent Foreign Fiction Prize. Ligaen av skuffede, enslige og desperate menn har fått et løft rett inn i litteraturens førstedivisjon. Forfatter: Per Petterson Tittel: «Menn i min situasjon» Forlag: Oktober Sider: 295 Pris: 399 kroner Vis mer Et famlende forsøk fra ekskona på å knytte ham til seg igjen, gjør bare at Arvid blir enda mer klar over tomheten mellom dem. Hans beste bok siden verdenssuksessen Ut og stjæle hester. For Romanen «Jeg nekter» 2012 ble han tildelt Bokhandlerprisen I 2009 tok han hjem Nordisk råds litteraturpris for «Jeg forbanner tidens elv» som han også fikk Brageprisen for. I løbet af denne søndag i september skal han måske finde svar på hvorfor alting blev som det blev. Leter du en student fra østfold fryktar store for krf kvinner i ditt fylke.

Next

Menn i min situasjon

Menn i min situasjon

Når jeg forlot kafeen eller puben eller baren noen få timer seinere, var jeg sjelden aleine. Skulle jeg sammenlikne, måtte dét også med. «Jeg trodde ikke jeg trengte flere bøker om fåmælte menn i livskrise etter skilsmisse. Arvid Jansen forveksles stadig med forfatteren selv, da de har noen felles trekk: De har begge vokst opp på samme sted, mistet nær familie i Scandinavian Star-ulykken, de er skilt, og de bærer begge en skinnveske de har arvet etter sin far tett inntil, mellom armen og overkroppen. I perioder ble det litt for stillestående og kjedelig, etter min smak, men helhetsbildet av boka er likevel svært bra.

Next

VG Logo

Menn i min situasjon

Jeg er en ivrig bokelsker og bokblogger, og bøkene er en viktig del av hverdagen min. Ikke minst fra det siste begredelige året. Det var Vigdis som ringte, det var blitt slutten av desember, det var romjul, jeg hadde vondt i kroppen opptil flere steder etter en hendelse seint på julaften jeg var sikker på at ingen hadde hørt om. Søvnløse netter der Arvid legger seg til i sin gamle Mazda, som er det eneste stedet han får sove. Etter hvert er det blitt lenger mellom hver gang han ser dem.

Next

Kulturbloggen til guffen: Per Petterson: Menn i min situasjon (2018)

Menn i min situasjon

Selv om mulighetene er mange og flere av dem viser stor interesse, er det vanskelig å forplikte seg for en mann på vei ned. Det begynte å brenne i magen med en gang, men jeg turte ikke spørre hva grunnen var, for jeg kunne ikke vite om svaret jeg ville få var et svar jeg kunne leve med, så jeg tok det i stedet til etterretning, og uten å blunke avsto jeg fra rettigheter jeg opplagt hadde krav på og med full støtte kunne hevde, men jeg kunne ikke kreve av dem noe de ikke ville gi. Døden kom henne altså i forkjøpet, fastslår Arvid med den svarte tørrvittigheten som preger tonen i boka. Han er en av landets litterære superstjerner med en rekke høythengende priser nasjonalt og internasjonalt, og oversettelser til over 50 språk! Men det er ingen av bøkene han har skrevet. Jeg visste ikke hva annet jeg skulle si, hun var så alvorlig, og jeg ville ikke gjøre det vanskeligere for henne, det kunne jeg ikke, men jeg sa i hvert fall, det er ikke noe jeg kan gjøre, da, eller si, som vil få dere til å gjøre om den beslutninga. I tillegg har kona gått frå han, og han slit med å finne ein måte å leve og sørgje på. Forfatteren og Arvid er nok sterkt beslektet.

Next