Mustasaaren toimintakeskus. Vesireittiliikenne

Etusivu

Mustasaaren toimintakeskus

Mustasaari - Taivallahti Mustasaaren ulkoilupuisto sijaitsee Seurasaarenselän länsiosassa. Sirpalesaari - Merisatama Sirpalesaari sijaitsee Merisataman edustalla. Mustasaaren asukasluvun ennustetaan kasvavan nopeammin kuin asukasluvun. Myös omia lemmikkieläimiä ei voi tuoda saareen. Lounaan jälkeen pääsimme leikkipuistoon leikkimään. Mustasaaressa on 213 järveä, joista suurimmat ovat Karperöfjärden, Vallviken ja Storträsket. Silta Hevossaareen ja lampaiden luo.

Next

Retkikohde Helsingissä

Mustasaaren toimintakeskus

Mustasaaressa asustaa kesävieraina kaneja, kanoja, kukko ja viisi lammasta. Mustasaareen tullessa ei tarvitse suunnitella päivälle ohjelmaa, vaan voi vain tulla olemaan ja nauttimaan kauniista kesäpäivästä saaristotunnelmassa. Mustasaaressa on myös hiekkaranta suihkuineen ja pukutiloineen. Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä liitosta vastusti 61,3 prosenttia kuntalaisista. Sen jälkeen Vaasa oli itsenäinen seurakunta. Pihlajasaaressa on upeat ja laajat hiekkarannat ja komeat rantakalliot auringonottoon.

Next

Mustasaari tähtää ympärivuotiseen toimintaan

Mustasaaren toimintakeskus

Saari vetää paitsi lapsiperheitä leppoisan kesäpäivän viettoon, myös kurssien ja muiden yksityistilaisuuksien järjestäjiä. Saari on kaupungin ylläpitämä ulkoilupuisto, joka tarjoaa hyvät kalastus-, telttailu- ja retkeilymahdollisuudet. Myös Merikaarron taajama on pääosin ja Sundomin taajama osittain Vaasan puolella. Matalalla uimarannalla voi polskahtaa uimaan ja saaren päärakennuksesta voi lainata ulkopelejä, esimerkiksi mölkyn. Lähdemme vappuaattona klo 15 alustava aikataulu ja palaamme sunnuntaina noin klo 14 takaisin Helsinkiin.

Next

Mustasaari tähtää ympärivuotiseen toimintaan

Mustasaaren toimintakeskus

Matkaan voi hypätä Kauppatorilta tai Hakaniemestä. Helsingin Mustasaaren vesibussi ja yhteyslaituri 2006. Eläinten lisäksi yli satavuotiaan eläintarhan nähtävyyksiin kuuluvat kaupungin upeat ranta- ja merimaisemat. Minut löytää myös instagramista nykyään nimellä tinnahenriikka. Kesäisin liikenne saareen kulkee edelleen lautoilla Taivallahdesta. Mustasaaren toimintakeskus on Helsingin seurakuntayhtymän kesäsaari Seurasaaren selällä Töölön ja Kaskisaaren välissä.

Next

Mustasaaren päiväleiri I

Mustasaaren toimintakeskus

Joulukuussa 2018 Mustasaari ja esittivät. Luvassa vappujuhlat, monenlaisia yllätyksiä ja tule kokemaan jotain aivan uutta, mitä leireillämme ei ole vielä koskaan ollut! Saaren nimi on kehittynyt myös kylännimeksi ja siitä pitäjännimeksi. Kun Vaasan kaupunki perustettiin 1606, seurakunnan nimi oli myös Vaasan kaupunki ja Mustasaaren anneksi 1772. Saarelle on ainoastaan pelastus- ja huoltokäytössä oleva huoltosilta Kaskisaaresta, mutta kaikki yleisöliikenne saarelle tapahtuu. Saaressa toimii myös ravintola Uunisaari puh. Vallisaari Vallisaari sijaitsee Suomenlinnan naapurissa, alle puoli tuntia Kauppatorilta. Rekisteröinnin jälkeen saat käyttöösi oman asiointikansion.

Next

Mustasaari

Mustasaaren toimintakeskus

Vinkki — laita lapsi nukkumaan päiväunet ja mene tänne juomaan kahvi ja syömään pulla rauhassa. Saari on lähellä kaupunkia, mutta vapaa kaupungin äänistä. Lähdimme yhdessä retkelle naapurissa asuvien äitien kanssa, ja meidän viiden lapsen kanssa. Laiva Mustasaareen kulkee noin tunnin välein ja helteisinä päivinä ruuhkaan kannattaa varautua ainakin suosituimmilla aamupäivän lähdöillä sekä alkuiltapäivän paluumatkoilla. Oli hulinaa, mutta niin kivaa! Saaren ravintola Särkänlinnaa hoitaa Palace Hotel. Paikalle pääsee bussilla 24 ihan viereen, mutta myös mannerheimintieltä töölöstä ei ole pitkä matka kävellä laiturille. Usein olen huomannut leikkipuistoissa, että siellä ei ole penkkejä ollenkaan.

Next

Mustasaari tähtää ympärivuotiseen toimintaan

Mustasaaren toimintakeskus

Lähde hulvattomalle leirille Korpirauhan leirikeskukseen! Saaressa järjestetään kesän aikana myös mm. Mustasaaren eteläpuolella on kaksi pienempää saarta, Hevossaari ja Haapasaari, jotka sijaitsevat muutaman kymmenen metrin päässä emäsaarestaan. Tilastokeskuksen vuoden 2012 väestöennusteen mukaan vuonna 2011 Mustasaaren asukasluku oli 18 868 ja sen ennustetaan olevan vuonna 2020 21 176, vuonna 2030 23 091 ja vuonna 2040 24 193. Myös pienimuotoisia yksityistilaisuuksia kuten syntymäpäiviä, kastetilaisuuksia ja häitä on jonkin verran. Nähtävyydet ja luonto ovat ainutlaatuisia.

Next