Naisten seiväshyppy. Naisten seiväshypyssä tehtiin uusi Suomen ennätys!

Nuorten suomalaisnaisten seiväshyppytaso on häkellyttävä

Naisten seiväshyppy

Tasoonsa nähden saavat hieman ylimitoitetusti mediahuomiota. Verkosto koostuu pääosin urheilumedioista ja kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti myös viihdepuolella. Jarno Koivusen valmentama Nikkanen saavutti yhdeksännen Kalevan kisojen mestaruutensa. Seipäät on suunniteltu katkeamaan kolmeen osaan, mikä mahdollistaa turvallisimman tilanteen urheilijalle osien lentäessä poispäin hänestä. Mukaan pääsevät myös voittajat 2019 Timanttiliigasta sekä kävelyn, moniotteluiden ja moukarin vastaavista kisasarjoista. Aikaraja tulosten tekemiselle on 10000 metrillä, maratonilla, kävelyissä, moniotteluissa ja viesteissä 7.

Next

Seiväshyppy

Naisten seiväshyppy

Andersson on hypännyt saman tai paremman tuloksen jo kolmesti. Se on ollut lajivalikoimassa vuodesta. Keskityttyään ja tuntiessaan itsensä valmiiksi suoritukseen hän ottaa, toisin kuin korkeushypyssä, suoran vauhdin kohti rimaa, työntää seipään pään seiväsmonttuun, ponnistaen lähes samanaikaisesti toisella jalallaan ilmaan ja taivutetun seipään avulla heilauttaa itsensä jalat edellä riman yli, jonka jälkeen putoaa pehmeälle patjalle. Nikkanen ylensi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä yhdellä sentillä. Varvasmurtumasta huolimatta ensi kesä vaikuttaa lupaavalta. Britanniassa 1800-luvun jälkipuoliskolla eräs , kykeni pystysuoraan asetettua seivästä pitkin kiipeämällä ylittämään muutamia metrejä. Hjerpe jätti 400 väliin, mutta Murto pudotti siitä kerran, mikä ratkaisi pronssin Hjerpelle.

Next

Luettelo seiväshypyn Suomen mestareista

Naisten seiväshyppy

Vuodesta 1991 lähtien kisoja on järjestetty joka toinen vuosi. Se on pelkkää plussaa, Andersson kertoo Helsingin Myllypuron liikuntahalli Liikuntamyllyssä juuri ennen treenisessionsa alkua. Sivustoja lukee kuukausittain reilusti yli miljoona suomalaista. Tärkeintä on toki perhe ja ystävät, mutta sitten tuleekin hyppääminen, joka on yhtä tärkeää kuin koulu, Andersson sanoo. Dominikaaninen tasavalta 1 - - 1 14.

Next

Luettelo seiväshypyn Suomen mestareista

Naisten seiväshyppy

Jotain hänen voimatasoistaan kertoo se, että reilut 60 kiloa painava hyppääjä nostaa penkistä 67 kiloa ja saa vedettyä leuan 25 kilon lisäpainon kanssa. Dominikaaninen tasavalta 0 0 1 1 33. Lapsena Andersson seurasi Nikkasen tekemistä tarkasti ja imi tämän suorituksista oppia omaan tekemiseensä. Bosnia ja Hertsegovina 0 0 1 1 32. Tomi Hänninen Menestys tärkeää niin hyppääjälle kuin isälle Saga Andersson treenaa tavallisesti ainakin pari kertaa päivässä. Se on viidesosa suomalaisista, joten mainostajana tavoitat nopeasti hyvin suuren määrän potentiaalisia asiakkaita. Aikojen saatossa on riman ylitykseen käytetty myös muunlaisia keinoja, mm.

Next

Luettelo seiväshypyn Suomen mestareista

Naisten seiväshyppy

Nikkasen ja Murron vanavedessä Suomen ja ikäisissään maailman seiväseliittiin on noussut 17-vuotias vantaalainen Saga Andersson, joka pitää hallussaan 17-vuotiaiden ja nuorempien kauden kärkitulosta 425. Reetta Hämäläinen 300 Aino-Maija Karvinen ja Anna Gustafson jäivät ilman tulosta. Seiväshypyn alkuperäisen, luonnollisen periaatteen mukainen pituussuuntainen hyppy ei koskaan saavuttanut suurta suosiota järjestäytyneissä urheilupiireissä, vaan tulosten mittaaminen korkeussuunnassa on aina ollut ainoa virallinen seiväshypyn kilpailumuoto. Tulos Nimi Maa Paikkakunta Päivämäärä Huomautuksia 405 , 21. Aiempi ennätys parhaan kärkikaksikon osalta oli Kuortaneen Eliittikisoissa viime kesänä nähty 890 Nikkanen 460 ja Murto 430. Olennaista on hyppääjän seipääseen kohdistama kokonaisenergia, joka koostuu liike-energiasta ja lihastyöstä seipään taivutus- ja oikenemisvaiheessa.

Next

Nuorten suomalaisnaisten seiväshyppytaso on häkellyttävä

Naisten seiväshyppy

Toistaiseksi niitä ei olla saatu muutettua hyppyyn tulosten muodossa. Niistä viisi on tullut keihäänheitosta, yksi naisten 10 km:n kävelystä ja yksi miesten 50 km:n kävelystä. Jaahas, nyt alan kuulostaa Bubilta. Trinidad ja Tobago 1 0 0 1 12. Sen sijaan miesten seiväshypyssä Suomella on runsaasti perinteitä takavuosilta, joten parhaiden suomalaistulosten tarkastelussa joudutaan menemään ajassa reippaammin taaksepäin. Andersson on 12 vuotta nuorempi kuin Suomen monivuotinen ykköshyppääjä Minna Nikkanen. Toiseksi eniten mestaruuksia, kuusi, on Teija Saarella.

Next

Naisten seiväshyppy

Naisten seiväshyppy

Osan treeneistä hän voi tehdä kotona, josta löytyy välineet voimaharjoitteluun. Nikkanen on selvittänyt sen korkeuden hallissa. Moskovan olympiavuoden 1980 heinäkuussa käytiin Raahessa erinomainen seiväskisa, jossa Antti Kalliomäki hyppäsi uransa ennätykseksi jääneen tuloksen 566. N19 Seiväs: 1 Minna Nikkanen SomEsa 401 ylittää 19-v. Tekniikka vain on kovin haavoittuvainen. Saint Kitts ja Nevis 1 - - 1 24. Podium North on Suomen suurimpiin kuuluva online-mediaverkosto.

Next

Suomen naisten seivästaso tullut rytinällä ylöspäin

Naisten seiväshyppy

Veikkaan, että vanha valmentaja tuli ahneeksi rahalle, ja sai siksi lähteä. Naiset Laji Urheilija Tulos Raja Maraton Alisa Vainio 2:34. Trinidad ja Tobago - 1 - 1 31. Suomen naisseiväshyppääjien kovimmat tuplat 17. Kun urheilija on teknisesti ja fyysisesti Anderssonin tasolla, niin pelkkä hyppäämisen riemu ei riitä: lajissa menestyminen on erittäin tärkeää sekä Sagalle että Björn-isälle.

Next