Norsk ordtak. Bokmålsordboka

Uttrykk og ordtak

Norsk ordtak

Ordboka som app Bokmålsordboka og Nynorskordboka er også tilgjengelige i appen Ordbøkene. . Nynorskordboka og Bokmålsordboka er òg tilgjengelege i appen Ordbøkene. Ordspråk har en fastordlyd som er kjent og blir sitert, for eksempel for å kommentere noe eller for å gi et råd. Det er også mange som er sitater fra bøker og fortellinger med kjent opphav, for eksempel fra Bibelen og Håvamål, selv om begrepet ordspråk ofte brukes om folkelige uttrykk uten kjent forfatter. Alle treff på søkeordet ditt vil komme frem.

Next

Ordtak

Norsk ordtak

Som eventyrene har de også vandret fra land til land. Appen er gratis og kan lastes ned på iPhone og Android-telefoner. Med appen har du ordbøkene i lomma kvar du enn er, og du kan søkje i dei når du ikkje har tilgjenge til nettet. Gaveide: Våren nærmer seg og konfirmasjoner står for døren. Med appen har du ordbøkene i lomma hvor du enn er, og du kan søke i dem når du ikke har nettilgang. Ordspråk kan være internasjonale, nasjonale og regionale og finnes i et nærmest uendelig antall og i en mengde varianter over hele verden. Et ordspråks opprinnelse og alder er ikke lett å fastslå, det gir ofte uttrykk for en allmenn, menneskelig erfaring, og samme tanke kan finnes igjen i ordspråk fra flere kulturer.

Next

Sitater og ordtak

Norsk ordtak

Søk etter bestemte ord: Søker du etter et ord som f. Du får også frem forfattere som eventuelt inneholder ordet du søker etter. Velger du å trykke på linken så vil du få se alle sitatene for det emnet. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Når du får frem sitatene får du også frem tilhørende emner. Noen ordspråk kan imidlertid føres tilbake til en bestemt kilde, f. Appen er gratis og kan lastast ned på iPhone og Android-telefonar.

Next

Bokmålsordboka

Norsk ordtak

Ordspråk kan også inneholde forklaringer av naturfenomener, skikker og seder. Sitater og ordtak Du kan nå søke etter sitater og ordtak i en av Norges største database for sitater og ordtak. Dette er nok den mest orginale gaven til konfirmanten. Forfatter: For å finne en forfatter kan du velge å søke etter fornavn og etternavn. Alle ordtak er delt opp i emner for å gjøre det enklere for deg.

Next

Ordtak

Norsk ordtak

Ordtak og Sitat Ordtak er i følge Wikipedia korte, velformulerte og poengterte setninger som på en konkret måte uttrykker livsvisdom, allmenngyldige sannheter, erfaringer, leveregler eller betraktninger av forskjellig slag. Mange ordspråk har uklar opprinnelse og er en del av gammel folkediktning og en muntlig fortellertradisjon. Med to millioner brukere i måneden og 300 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. . .

Next

Uttrykk og ordtak

Norsk ordtak

. . . . . .

Next

Sitater og ordtak

Norsk ordtak

. . . . . .

Next

Uttrykk og ordtak

Norsk ordtak

. . . . .

Next