Nrk ut i naturen. Drømmen om det uendelige, en reise tilbake til Husøyvær 21 02 2012 : NRK:Ut i naturen

Skogen verden glemte

Nrk ut i naturen

Mer info om Norwaco finnes her:. Dette enorme området skal stå urørt så karbonlagrene forblir i bakken. Sommeren 2017 hadde vi premiere på en ny hageserie — Hagen min. Canada har satt av et skogareal større enn hele Norge som karbonlager. Hvordan kan det være mulig - og hva gjør vi med det? April Tema: Selvlaget Påsken er en perfekt tid til å lage noe, enten det er strikkearbeid, en tegning, snøhule, tårn av toalettpapir eller å sette sammen morsomme bilder.

Next

Ut i naturen › Kristiansand Interkommunale AV Sentral

Nrk ut i naturen

I kveldens Ut i naturen får vi uttalelser fra professor i biologi, Dag O. Tirsdag er tv-dagen for deg som liker å nyte naturen også fra sofakroken. Sendetid: Lørdag og søndag etter Dagsnytt kl 08:00 - eller! Del gjerne stillbilder på instagram nrknatur, eller på epost til Litt om oss Ulf Myrvold på opptak for Ut i naturen. Tilbake er bare husene, landskapet og minnene om det livet som en gang var. Løken, styreleder i Det norske Skogselskap.

Next

Skogen verden glemte

Nrk ut i naturen

Alle grunnskolene i Agder kan laste ned programmer. Norge bidrar med 2,4 milliarder kroner årlig til vern av tropiske skoger som klimatiltak. Det vil si de 20 av de 30 kommunene som har avtale med Norwaco, og alle grunnskolene i Oslo og i andre kommuner som har avtale med Norwaco, og alle videregående skoler i landet. Tjenesten er tilgjengelig etter avtale med Norwaco. På r vil du finne saker og fortellinger om norsk natur.

Next

Kontakt Ut i naturen, Friluftsmagasinet, Naturens verden og NRK Natur

Nrk ut i naturen

Ut i naturen og naturserier får du kl. Logg inn med brukernavn og selvvalgt passord. Har du spennende videoopptak som du vil dele med oss? Filmen vant flere internasjonale priser for sin skildring av de to gamle mennene, Sigfred og Ragnar, og deres forhold til naturen. Mange lager også eget utstyr når de skal eller er på tur, fra å spikke en pinne som pinnebrødet snurres rundt til en provisorisk bro for å komme over en bekk. I dag er både Ragnar og Sigfred borte. .

Next

Kontakt Ut i naturen, Friluftsmagasinet, Naturens verden og NRK Natur

Nrk ut i naturen

Send oss et bilde av noe du har laget selv, det kan være både det som ble som det skulle og det som ikke akkurat ble som du hadde tenkt. Har du spennende videoopptak som du vil dele med oss? På veien oppdager han at han fylles av undring og en tidløs ro, jo mer han blir kjent med naturen der inne. De to har forskjellig syn på saken. Men den norske skogen lagrer mye mer karbon enn tropiske skoger. Skoler i andre kommuner kan dessverre ikke bruke denne tjenesten. I dag ønsker vi oss bilder av dine lokale ekspedisjoner denne påsken — enten fra ekspedisjonen fra kjøkkenet til stua, eller til solveggen på verandaen eller til den lokale skogen din.

Next

Ut i naturen kära syster

Nrk ut i naturen

Skogsvandreren tar oss med inn i et vernet skogsområde på leting etter seg selv. Så lenge man tar seg tid til å se, vil et hvert skogsområde avsløre hemmeligheter om plantene og dyrene som lever der inne. Vi blir med de to programskaperne tilbake til Husøyvær i Hamarøy. I Norge er det delte meninger om det beste for klimaet er å la skogen stå eller om den gamle skogen bør hogges og erstattes av granplantasjer. Den norske skogen er en del av verdens største økosystem - det boreale barskogbeltet som strekker seg fra Skandinavia, via Sibir og videre gjennom Nord-Amerika. April Tema: Mikroekspedisjoner Noen legger ut på ekspedisjoner på høye fjell eller fjerne strøk, men denne påsken har de fleste av oss holdt oss så nært hjemmet som mulig. Du kan vinne en tur til Svalbard! Hver lørdag og søndag morgen tar , og over en halv million lyttere med ut i friluft.

Next