Nyrestein smerter. Lommelegen

Nyrestein

Nyrestein smerter

Grunnet at ulike diagnoser i nyrene også kan medføre ryggsmerter, så anbefaler vi disse. Det er så smertefullt at du vil ha vansker med å holde deg i ro. Smerter i nyrene kan skyldes nyresykdom eller sykdom i urinveiene eller blæren. Dette gjelder også pasienter som har kalsiumoksalatsteiner på grunn av høy urinsyre i blodet. Hvis steinen er så stor at den ikke kan passere ved egen hjelp, eller hvis smertene ikke går over vil du bli henvist til et sykehus.

Next

Lommelegen

Nyrestein smerter

Det anbefales også at du inntar en sunn, variert kost med høyt fiberinnhold og med kalsium; først og fremst melkeprodukter i forbindelse med hovedmåltidene. Et akutt anfall behandles med smertestillende medikamenter som gis enten i sprøyte eller i form av stikkpiller. Legen kan skrive ut legemidler for å forebygge visse former for nyrestein. De senere år har likevel overtatt mer og mer for urografi og ultralyd i diagnostikk og oppfølging av nyrestein. Denne forvirringen er enda mer vanlig hvis kvinnen har cyster på eggstokkene eller en tilstand som kalles endometriose, som symptomene er ofte like.

Next

Fakta om nyrestein

Nyrestein smerter

Hvis vi tenker oss en smerteskala, fra 1 til 100, vil opplevelser med nyrestein kunne nå 100, altså vil det ikke være fysisk mulig å registrere mer smerte enn dette. Har du infeksjon i tillegg, vil du få antibiotika. Legen kan være interessert i å se den steinen du kvitterer. Også ved cystinstein finnes det medikamenter som reduserer steinforekomsten. Overbruk av alkohol og medikamenter kan medføre permanente skader på disse organene og dermed redusert nyrefunksjon.

Next

Nyrestein

Nyrestein smerter

Dersom steinen er stor eller sitter vanskelig til, er operasjon et alternativ. Tidligere anbefalte man å nedsette inntaket av kalsium, men dette øker faktisk risikoen for ny stendannelse og benskjørhet. Nyrenes hovedfunksjon er å kvitte seg med unødvendig væske og avfallsstoffer. Ofte vil du også bli kvalm og kaste opp. I akutte tilfeller må du derfor ikke drikke ekstra væske - såkalte «vannstøt». Infeksjonen vil disponere for ytterligere steindannelse, og pasienten kan komme inn i en ond sirkel med stadig infeksjoner og økt steindannelse.

Next

Nyrestein

Nyrestein smerter

Faren for ny steindannelse kan påvirkes ved kostholdsendringer. Av og til vil morfinlignende preparater være nødvendig. Også for steiner i øvre halvdel i urinlederen vil nyresteinknuseren kunne gi vellykket resultat i mange tilfeller. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. En steindanner bør aldri ha mørk, konsentrert urin. Ved hjelp av spesielle tenger, ultralydenergi eller laser fragmenteres konkrementet under synets ledelse.

Next

Nyrestein

Nyrestein smerter

Tusener av nyrestein-pasienter har prøvd metoden, og de rapporter jeg har lest er veldig oppløftende. Har du blod i urinen kan dette skyldes nyrestein. Er det noe jeg kan gjøre for å motvirke at jeg får nyrestein? Salgsnavn kan variere, snakk derfor med apotekansatte eller legen din dersom du har spørsmål om navn på legemidler. Faren for bivirkninger er liten, men det er en risiko for å få blødning, en urinveisinfeksjon eller steinfragmenter som setter seg fast i urinlederen i etterkant av behandlingen. Avhengig av hva som er selve årsaken til smertene så kan man oppleve forskjellige typer av smerteradiering stråling — som kan gå ned mot lysken, mot magen eller nedover i korsryggsflankene.

Next