Palettblad skötsel. Palettblad stamma upp till ett träd

Så gör du för att ditt Palettblad ska bli buskigt

Palettblad skötsel

Skötsel: Så tar du hand om dina palettblad Plantering av palettblad är enkelt, därför fungerar det också utmärkt att göra det tillsammans med barnen. Palettblad är mycket frostkänsliga så om man vill övervintra en planta rekommenderas att den tas in långt före risk för nattfrost. Förutom Palettblad Nässla, Rums- och Praktnässla, Nälla, Fattigmanskroton m fl. Det finns flera sorter inom gruppen wizard, det som skiljer dem från varandra är olika färgblandningar. Vattna försiktigt och häll på mer jord om det behövs. Det kostar 10 spänn per månad att vara medlem och du kan säga upp det när som helst utan uppsägningstid. Kunde även konstatera då jag jämförde den äldre versionen av min ompublicerade text att du har kopierat fler stycken än dessa i stort sett ordagrant.

Next

Palettblad: skönheten från öst

Palettblad skötsel

Känsliga rötter Om du sår i briketter eller pluggbox har rötterna ett bättre skydd vid omskolning. För att motverka detta kan du knipsa av blomsterstängslen så fort den dyker upp. Den trivs bäst i vanlig blomjord. Sätt sticklingen i en kruka med blomjord direkt. Beroende på hur långt gången blomningen var vid nedklippningen och hur varmt man har det i hemmet kan det ta allt mellan en till fyra-fem veckor. Om du vill satsa på att få en mer kompakt växt så kan du istället toppa din planta med jämna mellanrum, för att hålla den lägre och därefter spara alla sticklingar och nya skott som slår ut i en och samma planta. Då slösas inte växtens energi på blomningen utan på frodig och färgrik tillväxt istället.

Next

Vackra palettblad! Allt om skötsel & sticklingar

Palettblad skötsel

Den är fantastiska som krukväxt men är också väldigt bra som utplanteringsväxt där den trivs bra både i kruka, rabatt och ampel. Många plantor kan behöva planteras om flera gånger i större krukor innan utplantering. Ofta finns det dock något typ av drag som liknar föräldern, färgen eller tätheten på bladen till exempel. Familj: Labiatae Vetenskapligt namn: Solenostemon scutellariodes syn. I dag växer de vilt i Sydasien, Oceanien och på Hawaiiöarna. För att skapa en stam så tar jag bort de understa bladen, på så sätt underlättar man för sticklingen då den inte behöver ha så många blad att förse med näring och den kan fokusera på att bilda rötter istället.

Next

Årets sommarblomma 2019

Palettblad skötsel

Weibulls ska tilltala den stora massan av odlingsintresserade och inspirera dem till att använda produkter som är bra för naturen — både när de produceras, används och återgår till naturen. Efter ytterligare en vecka går det bra att plantera sticklingen i en vanlig kruka med blomjord. Det går att odla palettblad som fleråriga, men finast blir de när de får växa upp från exempelvis sticklingar eller vinterförvarande knoppar. Vi har de vassaste experterna och de bästa idéerna, de nyaste växterna och prylarna som gör det gröna livet snyggare i trädgård, på altan och balkong. Men dom återhämtar sig väldigt snabbt efter dom fått dricka. Klassiska pelargoner — gärna i rosa toner gifter sig fint såväl med purpurtonade som flerfärgade palettblad.

Next

Så gör du för att ditt Palettblad ska bli buskigt

Palettblad skötsel

Vår drivkraft är att skapa ett unikt sortiment av växter och de lösningar som krävs för en grönare tillvaro. Blomman är utmärk till inomhus dekoration. Palettblad anpassar sin tillväxt efter storleken på krukan. Hej Linnea, Är det så gammalt att inga blad kommer längst in på grenarna kan det vara lite vanskligt att klippa ned den. Då får du kraftiga, fina, täta plantor. Om den står på en ljus och solig plats får bladen ett mycket vackert färgspel. Så tar du sticklingar på elefantöra Genom en planta kan du få många sticklingar.

Next

Palettblad stamma upp till ett träd

Palettblad skötsel

Med mindre ljus får den nämligen större blad. Nu har jag små perfekta gå bort presenter och ett maffig fönster i en rosalila palett! Annars tar man sticklingar om man vill föröka dem snabbt. Palettblad China Rose Det här Palettbladet är visserligen fint som det är, men jag vill gärna att det ska bli mer buskigt och då måste det klippas ned. Det kan därför vara en bra idé att flytta plantan i hemmet om du märker att den börjar se hängig och sliten ut. Hur trimmar och toppar jag elefantöra? Under tiden är det bra att vattna den sparsamt. En sån enkel sak kan faktiskt göra den fin igen.

Next