Årets landsby 2019. Nu åbner Årets Landsby i 2019 for indstillinger

Årets Landsby 2019

Årets landsby 2019

Og det glæder os selvfølgelig, griner hun. Vi kigger på bæredygtighed på flere niveauer, miljømæssigt, socialt, økonomisk og kulturelt. Asaa, Brønderslev Kommune Asaa er en lille havneby ved Kattegat med en særpræget ø-havn for enden af en 450 meter lang dæmning. For at komme i betragtning skal der være tale om en landsby med under 1. Dyssekilde er en af Danmarks ældste økologiske landsbyer og var i 1990 blot en kartoffelmark.

Next

Årets Landsby

Årets landsby 2019

Med den vokser indbyggertallet fra de nuværende 350 til 500 indbyggere. Økonomiske løsninger, som bygger på egne kræfter i fællesskabet 4. Som du ser, — du er nødt til at komme en tur til Torup! Temaet til den landsdækkende konkurrence er udmeldt af landsforeningen Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd. Kirken holder mange gode musik- og foredragsarrangementer. For at komme i betragtning, skal der er være tale om en landsby med under 1200 indbyggere, der har en udviklingsplan og er organiseret med et lokalråd eller lign. Rasmussen på , hvortil også evt. Sammen med formanden for Ørsted Borger- og Handelsstandsforening, Peter Jensen, har Tove Hjort Jensen i den seneste tid krydset godt og grundigt fingre for, at Ørsted skulle trække det længste strå og vinde Landsbyprisen 2019.

Next

Her er finalisterne til Årets Landsby 2019

Årets landsby 2019

En af de helt specielle ting ved landsbyen er Økosamfundet Dyssekilde, som har haft fokus på bæredygtighed de seneste 30 år. Prisen Årets Landsby uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit. Vinderen går automatisk videre til den landsdækkende konkurrence, der har ansøgningsfrist den 24. Landsbyen Torup har arbejdet med bæredygtighed de seneste 30 år, og nu har byen, som ligger i Halsnæs Kommune på Sjælland, fået titlen som Årets Landsby 2019. Helt konkret eksemplificeret i den nye bydel, der skal vise vejen for det bæredygtige liv på landet.

Next

Torup kåret til Årets Landsby 2019

Årets landsby 2019

Nyheden om, at Ørsted heller ikke i denne omgang ser ud til at nå den øverste plads på skamlen, bliver mødt med ærgrelse hos formanden for Ørsted Kros Venner, Tove Hjort Jensen. Der er stor frivillighed, aktive lokalråd og egen natursti. Men denne gang er det den lille landsby med cirka 350 indbyggere, som er i fokus. Ansøgningsfristen til Varde Kommunes konkurrence er fastsat til den 14. Byen vandt prisen på grund af et stærkt samarbejde, øget bosætning, og fordi landsbyen havde taget udviklingen i egne hænder. Årets tema er Den bæredygtige landsby, og der vil blive lagt vægt på, om landsbyen har udviklet sig i en bæredygtig retning, hvor fire dimensioner er afgørende: 1.

Next

Nu åbner Årets Landsby i 2019 for indstillinger

Årets landsby 2019

Det forventes dog, resultatet bliver, som udvalget for regional udvikling har indstillet til. For Torup er nemlig blevet nomineret til Årets Landsby 2019 sammen med to andre landsbyer. Send din ansøgning til landsby landdistrikterne. Ifølge Peter Plant skyldes nomineringen af Torup som Årets Landsby 2019, at man både bruger eget regnvand, at man har en økologisk by, at man bruger tøjet flere gange gennem en byttecentral, og at man renoverer frem for at bygge nyt. Vinderen af Årets Landsby 2019 er landsbyen Torup. Tidligere har både Janderup og Billum vundet den nationale konkurrence og Ansager blev i 2017 nr.

Next

Hvad kan du i Torup?

Årets landsby 2019

Her har beboerne arbejdet med bæredygtige løsninger de seneste 30 år, siden økosamfundet Dyssekilde blev etableret i landsbyen i Halsnæs Kommune. Bare fordi vi ikke vinder landsbyprisen, så har vi jo stadig masser af gode ting i pipelinen til 2019, fastslår hun. Årets tema 2019 Hvert år uddeles prisen Årets Landsby inden for et selvstændigt tema. Hvis du vil nominere din landsby til Årets Landsby 2019 skal du sende en ansøgning til landsby landdistrikerne. De nærmeste større byer er Hundested og Frederiksværk. Men alt tyder på, at landsbyen i Norddjurs Kommune for tredje gang siden 2014 må se sig slået af en bedre kandidat i kapløbet om Region Midtjyllands årlige hæderspris, Landsbyprisen.

Next

Nu åbner Årets Landsby i 2019 for indstillinger

Årets landsby 2019

Det er blandt andet et succesfuldt Børne- og Kulturhus, der kom til i trods og protest over skolelukninger, der kastede hele 8 nye stillinger af sig og tiltrak 28 nye beboere i 2017. Det er blandt andet et succesfuldt Børne- og Kulturhus, der kom til i trods og protest over skolelukninger, der kastede hele 8 nye stillinger af sig og tiltrak 28 nye beboere i 2017. Bor du i Årets Landsby 2019, så skal du til at spidse blyanten, hvis de vil nominere en landsby til prisen. Økosamfundet Dyssekilde er kendt for at have særprægede bygninger, der ofte er bygget af bæredygtige materialer. Et meget aktivt lokalsamfund, hvor alle hjælper alle, uanset udfordringen. Læs om kåringen i 2018 Forenet Kredit støtter op om projektet Årets Landsby.

Next

Bor du i Årets Landsby 2019?

Årets landsby 2019

Fejø formåede at vende afvikling til udvikling, og derfor blev de hædret som Årets Landsby 2018. Fristen for indstilling af kandidater til Årets Landsby 2019 er forlænget til den 1. Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse. Der er både delebiler, solceller og egen spildevandsrensning i Torup. Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark.

Next