Riika nähtävyydet. Mitä tehdä Riian matkalla? Tässä top 10 Riika

Riian nähtävyydet

Riika nähtävyydet

Daugavan jokiuoma, rannat ja saaret tarjoavat paljon tekemistä ja nähtävää. Kojuissa myydään paikallisesti kasvatettuja, viljeltyjä ja valmistettuja tuotteita, sekä tuontitavaroita. Esittelee sekä neuvostomiehitystä että natsi-Saksan miehitysaikaa. Tämä hurmaava sokkelo on täynnä kapeita mukulakivikatuja, jotka edistavat erilaisia arkkitehtuurin tyylejä, kuten pohjoismaista, goottista, renessassia, barokkia ja jugendia. Sinne siirtyi aikoinaan osa vuonna 1862 perustetun Riian polyteknillisen opiston opetuksesta.

Next

dreamforce.twibbon.com

Riika nähtävyydet

Katu on muuten nimetty kaupungin perustajan piispa Albert von Buxhoevedenin mukaan. Riian Sirkus sijaitsee osoitteessa Merkela iela 4 ja lipunmyynti on avoinna klo 10—19. Vuonna 1477 Riian raati vuokrasi osan rakennuksesta Mustapäille. Laivayhteyttä Suomesta Riikaan ei ole, mutta automatkailija pääsee perille kautta. Riika-nähtävyydet: Mustapäiden talo Mustapäiden talo on goottilaistyylinen rakennus ja peräisin jo vuodelta 1344! Suunnilleen puolivälissä Cesisin ja Turaidan linna välissä on Ligatne, jonka terveyskylpylän alla on Latvian neuvostoeliittiä varten rakennettu ydinpommisuoja, Padomju Slepenais Bunkur. Parkkipaikan löytäminen Riiassa voi olla keskustan alueella tuskastuttavaa, joten oma auto kannattaa jättää hotellin parkkiin kaupunkivierailun ajaksi ja turvautua julkiseen liikenteeseen.

Next

10 parasta nähtävyyttä Latviassa

Riika nähtävyydet

Lāčplēsis on aikamoinen urho: hän kaataa karhuja repimällä näiden leuat irti paljain käsin. Haussa ei näy kansainvälisiä reittejä! Berliinin nähtävyydet ovat omanlaisiaan: rujoja, kauniita ja kertakaikkisen hurmaavia. Mustapäiden talossa järjestetään myös opastettuja kierroksia. Kivisilta Akmens tilts yhdistää Riian vanhankaupungin ja Pārdaugavan lähiön. Kertomusten mukaan kauppiaskilta pystytti jouluaattona vuonna 1510 joulukuusen, jonka nämä poikamieskauppiaat tosin polttivat illan tullen. Mustapäiden talo on Riian tunnetuimpia maamerkkejä.

Next

Riikan tärkeimmät nähtävyydet 2020

Riika nähtävyydet

Sinne kannattaa suunnata askeleensa, jos haluaa aistia aitoa tunnelmaa. Näin reitille osuvat Latvian puolella turvekaupunki Seda ja Turaidan linna. Niiden läpi kulkeva kaupunkikanava antaa puistoalueille omaa ulottuvuuttaan. Vuonna 1945 Riika joutui jälleen Neuvostoliiton miehittämäksi. Suomen kielessä kaupungin nimi Riika taipuu kuten : Riika : Riiassa : Riikaan. Suomalaisen kirjallisuuden seura, Helsinki, 2003.

Next

Nähtävyydet

Riika nähtävyydet

Kannattaa huomioida, että vankila sijaitsee sangen syrjässä keskustasta. Tee siis kävelyretki jos toinenkin. Pääkatukin on nimetty Miera ielaksi, Rauhankaduksi. Riian tori Baltian suurin tori sijaitsee rautatieaseman takana. Riian Kansallisoopperan esitysten taso on hyvin laadukas ja ne tarjoavat kulttuurin ystäville ikimuistoisen elämyksen. Keskustorilta löytyy kaikki tarvittava — ja enemmän Riian Keskustori on kaupungin kiehtovin ostospaikka. Ruutia tornissa alettiin säilyttämänään 1700-luvulla.

Next

dreamforce.twibbon.com

Riika nähtävyydet

Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Tornin 72 metrin korkeudessa olevalle näköalatasanteelle on mahdollista päästä hissillä ihailemaan upeaa kaupunkimaisemaa. Kaupungista löytyy muun muassa eläintarha ja sirkus. Linjasto on kattava, ja raiteita pitkin pääsee muun muassa Riian eläintarhaan sekä paikallistenkin suosimaan ostoskeskus Alfaan. Väestökin on venäläisempää kuin muualla Latviassa. Daugavpils — mahtavan linnoituksen kaupunki Latvian toiseksi suurin kaupunki, vajaan 100 000 asukkaan Daugavpils eli Väinänlinna sijaitsee Valko-Venäjän rajalla aivan maan kaakkoiskulmassa erillään Latvian muista kohteista. Kaupungin hallintokielenäkin oli vuoteen 1891 saakka, jolloin sen syrjäytti tästä asemasta.

Next

Riian nähtävyydet

Riika nähtävyydet

Kirkko tuhoutui 1400-luvulla, mutta 1500-luvun se rakennettiin uudelleen varhaisgotiikan tyyliin. Kansainvälistä henkilöliikennettä on erityisesti ja mutta myös rajalle ja kautta esimerkiksi ja ainakin kesäkaudella ja. Alun perin veljeskunta syntyi kuitenkin jo 1200-luvun Pyhän Yrjön veljeskunnasta. Arkkitehtoorisesti kaunis ja juhlava talo on ollut tiettävästi olemassa jo ainakin 1300-luvulla. Useimmat Latvian kansallisista valtateistä alkavat Riiasta. Vedä päällesi ylellinen aamutakki ja jalkaasi pehmeät tossut ja suuntaa kylpylään. Vuonna 1561 Riika sai 20 vuodeksi vapaakaupungin aseman.

Next

Mitä tehdä Riian matkalla? Tässä top 10 Riika

Riika nähtävyydet

Varaa lennot ja hotellit sinisten kumppanuuslinkkien kautta. Riian ja samalla koko Latvian väkiluku on ollut laskusuunnassa siitä lähtien, kun maa vuonna 1991 itsenäistyi Neuvostoliitosta. Kirkon torni kohoaa 123 metrin korkeuteen ja tornin nokassa on ristin sijaan kukko, joka paitsi osoittaa tuulen suunnan, edustaa myös symbolia jonka uskottiin suojelevan pahalta. Riian julkisivu kehittyy kaupungin uudistuessa. Riian Sirkus Sirkus tarjoaa pikantin vaihtelun matkaohjelmaan, ja ainakin lapset viihtyvät.

Next