Romsdalsbunad. Romsdal jentebunad

komponerte 1925, Røsok + Rekdal. Kristian Røsok og Bjarne Rekdal fekk sydd seg kvar sin til 17 mai 1925. Skreddar: Dagen i Molde er rekonstruerte etter opplysningar gitt av Konrad Nerheim og Torstein Skeidsvoo, men desse var ikkje samde om farene: Nerheim ville ha mørke grå jakke medan Skeidsvoll meinte lyse

Romsdalsbunad

Jeg viser også egen og andres kunst. Jeg har tross alt vært i Nord-Gudbrandsdalen og jeg elsker Gudbrandsdalsost på vaflene. Photo Bjarne Skjerve, Voss, Norway. Selvsagt har jeg, i likhet med mange andre bunadeiere, klokkertro på at akkurat min bunad er den vakreste. Og mor di var flott i bunaden.

Next

Bunadsquiz

Romsdalsbunad

Denne artikkelen var veldig kjekke å lese, å sjå alle dei flotte bunadane vi har her i Bondalen, men desverre er eg ingen kjenner av dei forskjellige bunadane,berre dei som høyre til her. Eller kanskje er det ingen av delene? Jeg har funnet en side på nettet som heter og som forteller om 17. Da hjelper det ikke for meg at jeg er nordlending og nordlandsbunaden er norges fineste bunad. Alfa meiner Bråthen er dyrast men best! If they own a nasjonaldrakt, they will wear it on Syttende Mai. For meg er det dette bunader handler om; tilhørighet, arv og håndarbeide.

Next

Romsdalsbunad til herre

Romsdalsbunad

Needless to say, these beautiful garments are heirlooms. The suits are made of very fine wool fabric, but kvardagsdrakter are usually made of cotton fabric. Hva du synes er vakkert kan være noe helt annet enn hva naboen synes er vakkert. Jeg mener at vi skal velge en bunad hvor vi har tilhørighet på ett eller annet vis. The blouses are made of white linen orcotton. Bunaden er inspirert av draktmateriale frå slutten av 1700-talet og byrjinga av 1800-talet.

Next

Bunad_lag

Romsdalsbunad

Wikipedia michael jackson english Michael Jackson's Moonwalker is the name of several video games based on the 1988 Michael Jackson film Moonwalker. Det betyr nå at min datter får lov til å velge mellom en rogalandbunad lik min, bunad fra min manns slektsopprinnelsessted og bunad fra fylket vi bor i nå. Kort jakke har ståkrage og nedbrettede slag. All Rights Reserved Norwegians are patriotic. En del av Économusée Économusée er eit stort internasjonalt nettverk på nærmare 100 économusée i Europa og Canada som tek vare på gamle handverkstradisjonar.

Next

Bunad Verksted

Romsdalsbunad

Jeg må bare nevne en sak: Jeg blir så inderlig trist når anonym over her enten bakgrunnen er en bevisst provokasjon bare kunnskapsløshet sammenligner Nordlandsbunaden med en drakt fra Sparkjøp og påstår den mangler røtter. Marit wearing her Hardangerbunad festbunad Notice the unusual embroidery on the apron,which is called Hardangersøm Hardanger stitching orembroidery. Det har ikke så mye å si om den er fra nord eller sør, øst eller vest. Min konklusjon: Kåring av vakreste bunad er noe stort tull! Husfliden Sunndalsøra , Molde, 71202460 Undhjem sølv, 71670810 Troms , 77758860 , Harstad, 77072705 , Bardufoss, 77834670 Finnmark Svalbard Bunadsko Info: Sume bunadsko blir laga i Noreg, andre i utlandet. Men's bunad from Northern Gudbrandsdal Men in Norske Bunader There are a lot variations in the old tradition of Norway's bunader.

Next

Bunadsquiz

Romsdalsbunad

Det kan jo ha noe med utstrålingen og holdningen til konfirmanten å gjøre, da! Den drakten jeg brukte var opprinnelig sydd til en som var både kortere og slankere og adskillig mer flatbrystet enn meg, men det ble da mekket til. These special garments drakter are worn on holidays and special occasions, such as weddings and the 17th of May, Norway's Constitution Day. En vakker bunad sitter godt og blir båret med stolthet og glede. Dolls dressed in Norwegian bunader And guess what? Men så er det dette med at bunaden fra nabodalen vant i fjor, og da er det kanskje mer stas med den? Jo, fordi den vekker til live gode barndomsminner. Jeg hadde ikke en slik, men var usannsynlig dypt fasinert av mine klassevenninners perlebroderte luer, bringeduker og belter. Norwegians are very proud of their counry. Dermed fikk veslejenta mi Hardangerbunad sydd av mormor til 4 årsdagen.

Next

Brit`s små puslerier: Bunadfotball!

Romsdalsbunad

Av desse er ca 1300 tilsett i ei bedrift, resten er sjølvstendige. Det har vært slått mange vitser om Oslo3-bunaden. Den store bunadskonkurransen Sett i den store samanheng er vi ikkje så mange som feirer 17. Norwegian Sterling Silver Brooches The clasps on purses, brooches, buttons, clasps, belt buckles and ornaments on shoes are made of sterling silver or pewter. For hva er egentlig en vakker bunad? Du må sjølv avgjere om du ser fleire av same slag.

Next