Rosättra varv. Fo134344

S/Y Vixen: Rosättra Varv.... ett koncept för framtiden!

Rosättra varv

Du behöver inte ladda ner en individuell buss app eller tåg app, Moovit är din allt—i—ett transport app som hjälper dig att hitta de bästa bussarna och tågen. Från Mats Gustavsson slit med att utveckla den nya Linjett 37 till det vardagliga jobbet med exempelvis montering av köl eller pusslet med inredningen. Vår ambition är istället att satsa på kvalitet och kundanpassade båtar. Dessutom expanderade varvets volym för vinterförvaring. Det är Rosättras egen Mats Gustavsson som är mannen bakom båten.

Next

Ruffsländan FIFTY

Rosättra varv

Rosättra kunde ha gått samma öde tillmötes som många andra varv om de hakat på trenderna under 80 och 90 talet - att bygga många båtar. Linjett 40 är även den lättdriven med relativt små segel. Men för oss är det så viktigt att en ny modell håller under lång tid att vi vill försäkra oss om fungerar som vi tänkt oss innan vi börjar med produktionen, säger Mats. During his military service in the Swedish Navy he learned to fly and studied aerodynamics. De vill inte berätta allt för mycket om den modell som kommer först om ett år. Personligen blev jag lite kär i deras Linjett 34.

Next

Fo134344

Rosättra varv

Kanske är det i strävan efter att bygga den optimala segelbåten som man nu väljer ett något mindre format. Och här kan man vinterförvara sin båt! Därför ser vi fram emot ditt besök på varvet. Hittade en bild som jag tog nu i slutet av augusti i en Linjett 37. De halvfärdiga båtarnas innandömen är som avancerade pussel av teak och mahogny. Efter sommaren togs båten upp och plockades isär. Erik Janssons söner Bertil och John tog över verksamheten i Rosättra 1914. Kanske finns nyckeln till varvets särart och framgång i det mötet mellan historia och framtid.

Next

Venevälittäjät Suomessa, Tukholmassa, Göteborgissa ja länsirannikolla, Malmössa ja etelärannikolla, jotka autavat sinua veneesi myynnissä.

Rosättra varv

Vi förstod väl inte riktigt den gången, men idag vet vi. Familjen Gustafsson driver fortfarande verksamheten, vilken delats upp i två: ett servicevarv på den ursprungliga platsen och ett nyproduktionsvarv. Varvet utökades med nya produktionslokaler 1977-79 och 1998. Is it ok that we write in dutch? Later he would add an L38 which went into limited production. Målet är att han ska vara klar på fyra månader. Att bolaget Rosättra drivs i familjeföretagsmodellen är också en viktig del då man agerar långsiktigt. Man får tips, idéer och allt utförs med högsta kvalitet.

Next

S/Y Vixen: Rosättra Varv.... ett koncept för framtiden!

Rosättra varv

Kanske är du nyfiken på hur vi bygger med så hög kvalitet eller så vill du provsegla någon av våra högklassiga Linjetter eller kanske titta på en begagnad båt. En försiktig optimism vilar över varvet. He began sailing when he was 13 and got his first sailboat. Den var klar till sommaren 2006 och under några månader utsattes prototypen för en rad tuffa tester. Därefter sågas modellen upp i bitar och med utgångspunkt från varje del byggs sedan en hel prototyp upp för hand. Att köparen känner trygghet och kan lita på att det han ser också är det han får är en självklarhet för oss. Kort sagt — vi erbjuder full service till alla båtburna, såväl motorbåtsägare som seglare.

Next

S/Y Vixen: juli 2014

Rosättra varv

Alla lådfronter, skåpluckor och dörrar borde ju bara vara att lacka utan att passa in hoppas jag. Detta gör att vi kan hålla ner priset och ändå kundanpassa. Chosen as a member of Sweden's Olympic sailing team in 1936 he returned with a silver medal, which would have been gold had he not had bad luck in the final race. Hon har vunnit flera kappseglingar och tål 1,5 tons semesterpackning utan att ändra seglingskaraktär. Nästa storlek i familjen är varvets flaggskepp Linjett 40.

Next

Boat Agent Sweden

Rosättra varv

His contribution to yachting, especially in Sweden, was a force to be reckoned with as witnessed by his enormous output of brilliant designs. Modell efter modell under snart 50 år. Mats lade ner en hel eftermiddag på att segla med oss, hans fru kom med nybakade bullar innan losskastning! Letar du efter en nästan ny Linjett? Därför kan vi inte idag avslöja allt för mycket om den här nya Linjetten, säger Mats. Vi har ju samma intresse av att din Linjett är precis så som du vill ha den. Kika på båtarna nedan för att se vad vi har inne just nu.

Next

Venevälittäjät Suomessa, Tukholmassa, Göteborgissa ja länsirannikolla, Malmössa ja etelärannikolla, jotka autavat sinua veneesi myynnissä.

Rosättra varv

Den första serietillverkade Linjett 30 lämnade varvet 1974. Det är främst Markus far Mats som med sina erfarenheter av kapp- och familjeseglingar bidragit till båtarnas framgång både som kappseglare och fungerande cruisingbåtar. Han drev varvet från mitten av 1970-talet men tog ett steg tillbaka för något år sedan då han lämnade över till sonen Markus. På Rosättra följer mycket av arbetet gamla hantverksmässiga principer. Det ska vara roligt att segla helt enkelt, säger Markus Gustavsson.

Next