Ruskea perhonen. Ruskea perhonen

Paula Koivuniemi

Ruskea perhonen

Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi. Siipiväli vaihtelee koiraalla 23—30 mm ja naaraalla 26—32 mm. Sen tunnistaminen on helppoa huomattavan värityksen takia: ruosteenvärisiä etu- ja takasiipiä koristavat sinertävät silmäkuviot. Trogonopter-troijalainen Toinen kauneus, joka on kahdeksas paikka jättiläisluettelossamme, on trogonopter troijalainen lat. Miehet vaihtelevat värisävyinä malakiitin vihreästä koboltin siniseen. Lentoaika: Huhtikuusta kesäkuun puoliväliin talvehtinut sukupolvi ja toinen sukupolvi heinäkuun loppupuolelta syyskuun lopulle ja lämpiminä syksyinä myöhemminkin. Sen siipien kärkiväli on 15—20 mm.

Next

Perhosen viesti

Ruskea perhonen

Suomessa laji on jokseenkin yleinen ja sitä tavataan Keski-Lappiin saakka. Vuonna 1995 Madagaskarissa annettiin 500 palveluntarjoajan nimellisarvoa, jossa muun maan endeemien joukossa oli myös Madagaskarin komeetta. Kuningas Aleksandran lintuloppa: uros edellä, naaras alla Peacock kaurajauho Härkä-silmäiset kaurahiutaleet tai Koscinocera-kaurahiutaleet latinalaiset Coscinocera hercules ovat myös koi ja asuvat Australiassa ja Papua-Uusi-Guineassa. Lumet olivat sulaneet, ja linnut lauloivat, mutta ilmassa tuntui vielä yöpakkanen. Jäin tuijottamaan kirkkaanväristä perhosta enkä enää huomioinut harmaata ollenkaan. Самки превосходят по своим габаритам самцов. Toukkavaihe kestää ideaalisissa olosuhteissa noin kuukauden 25 astetta ja hyvä pääsy ravitsevan ruoan pariin ja vieläkin pidempään alhaisemmissa lämpötiloissa ja kun ravitsevaa ruokaa ei ole yhtä paljon tarjolla.

Next

Pikkujuuriperhonen

Ruskea perhonen

Ornithoptera alexandrae ovat endeemejä, jotka elävät vain yhden uuden Guinean vuoristoalueiden trooppisissa sademetsissä. Onko aavistuksia mistä haluaa kertoa. Mutta unikin oli hyvin toisenlainen. Aivan erinomainen tuntomerkki on takasiiven alapinnalla oleva c-kirjaimen muotoinen vaalea kaari, josta johtuu lajin latinankielinen lajinimikin, c-album valkoinen c. Tämän suuren ja kauniin perhonen vatsan pituus voi nousta 8 cm: iin ja paino - 12 grammaa.

Next

Kaaripistesiipi

Ruskea perhonen

Turkiskoi Tinea pellionella : muistuttaa vaatekoita, mutta turkiskoin toukat syövät ainoastaan turkiksia ja tuotteita, joissa on luonnonkarvaa. Takasiivet ovat etusiipiä vaaleamman ruskeat, ulkoreunaa kohti tummenevat. Keskiruumiiseen kiinnittyy kolme paria jalkoja ja pään etuosassa ovat tuntosarvet. Cocoonit, jotka ovat alla toukka, käyttävät lompakkoina. Käytännössä kaikki tieto toukkien elämästä on peräisin kasvatuksista.

Next

Herukkaperhonen, Polygonia c

Ruskea perhonen

Elinympäristö: Kosteat niityt ja hakamaat metsäisillä alueilla. Ensin tääkin perhonen pysyi paikoillaan, mutta alkoi sitten lennellä ympäriinsä lähettyvilläni. Punainen edustaa elinvoimaa, energiaa ja tuo hyvää onnea. Kotelo on maanpinnalla tai maan alla karikkeella naamioidussa kotelokopassa. Тизания агриппины Эта ночная бабочка под названием тизания агриппины лат. Eli tämän viikon pyhitän vain olemiselle ja menemiselle.

Next

Kaaripistesiipi

Ruskea perhonen

Tämän säännön vastaisesti tehdyt mittaukset johtivat siipikarjan väärinkäsityksiin, koska indikaattorit kasvoivat 0,5-1,8 cm. Lentoaika: Kesäkuun loppupuolelta elokuun alkuun. Sininen on henkisyyden väri ja edustaa parantamista, idealismia ja suojaavia vaikutuksia. Tizania Agrippina Queen Alexandra Birdwing Perhonen, jota kutsutaan kuningatar Aleksandran lintupuoleksi, tai kuningatar Alexandran ornitopteri latinalainen Ornithoptera alexandrae , on maailman suurin päivittäinen perhonen. Hyönteisten elämäntapa on huonosti ymmärretty, oletettavasti nämä perhoset, kuten toukat, ruokkivat yhden palkokasvien kasvien lehdistä. Elinympäristö: Metsämaat ja niitä ympäröivät avoimet ja runsaskukkaiset alueet. Se on englanniksi ja pääset tekstiin klikkaamalla nettisivun linkkiä.

Next

Pikkujuuriperhonen

Ruskea perhonen

On kuin se olisi hakeutunut nämä päivät seuraani. Naaras munii munat toukan ravintokasveille yksitellen, suosien jälkeläistensä elinympäristöinä suojaisia lehtimetsiä ja puutarhoja. Vaatteiden säilytyspaikkaan asetettavia koiansoja on myös hyvä käyttää, sillä silloin sinulla on mahdollisuus napata koiperhoset ennen kuin ne munivat ja aiheuttavat toukkaongelman. Vaellusten aikana amiraalia tavataan pohjoisessa , ja saakka. Yleisesti tavattavana päiväperhoslajina pohjoisraja kulkee suunnilleen Vaasa—Kuopio-linjalla, mutta paikoin Lapissakin neitoperhosta voi tavata. Kun hänen äänensä kuulin, se tuntui niin kuin lentäisin.

Next

Perhosen viesti

Ruskea perhonen

Muuten, Taiwanissa Peacock-silmät tietämättä sitä hyödyttävät henkilöä. Pidempään harrastaneet käyttävät mieluummin tieteellisiä nimiä, joten niiden opettelu on tärkeä osa syventyvää harrastusta. Minulla on toiminimi TaavaNainen 1970745-2, jonka puitteissa myyn tuotteita. Siinä samassa aurinko alkoi nousta, tuli valoisaa ja ilma lämpeni. Navigointipalkkiin ilmestyy yläheimoihin osittain heimoihin perustuva luettelo, jonka osioita klikkaamalla saat näkyviin lajien artikkelit. Levinneisyys ja lentoaika Kaaripistesiiven levinneisyys tunnetaan huonosti. Parittelujaksojen aikana uros voi havaita naisen useiden kilometrien etäisyydellä.

Next