Seat sähköauto. Tilaajille

Ensitestissä Suomen halvin täys­sähköauto Seat Mii Electric: Plussa­puolelle kertyi monta seikkaa

Seat sähköauto

Ohjelmiston käyttöliittymä oli suomenkielinen ja ajo-ohjeet sai samalla naisäänellä, jota lienen kuunnellut jo 2007 ostetussa TomTomissani. Vaikka moottori on melko tehoton, auto reagoi välittömästi kaasunpainallukseen ja pysyi vaivatta ja kiitettävän hiljaisena kiihkeän liikennerytmin mukana. Lisäksi valmistaja saa vastuun Volkswagen-konsernin uuden, pienten sähköautojen alustan kehittämisestä. Ne on varustettu myös erillisillä varoventtiileillä. Näihin mittoihin on saatu 250 litran tavaratila sekä matkustamoon riittävät tilat varmasti neljällekin aikuiselle, kunhan nämä eivät kaikki ole kovin isokokoisia.

Next

Seat Mii electric

Seat sähköauto

Sieltä sitten ottaisin lisävirtaa lisälämmittimelle tarpeen mukaan. Norja on sähköautojen veroparatiisi Ei ollut sattuma, että Seat oli valinnut kesäkuussa sähköautojen esittelypaikaksi juuri Oslon. Ja tuollaisen kulutuksen e-Golfille saa helposti moottoritiellä tai sateella ajaessa. Näin voi käydä, jos siinä tavaroita purkaa ja sitten yrittää avata luukkua kaapelin kiinnittääkseen. Eiköhän tässä itsekin pääse ostoksille 2-3 vuoden sisään, jos tämä linja jatkuu.

Next

ALD Yksityisleasing

Seat sähköauto

Tällainen 170-senttinen mahtui hyvin niin eteen kuin taakse. Tyhjentynyt akkupaketti voidaan vaihtaa hetkessä toiseen ennakolta ladattuun, joten odotusaikaa ei latauksessa välttämättä tarvita. Voimankäyttö on ihailtavan mukavaa ja sivistynyttä. Tämän on Espanjassa pääkonttoriaan pitävä Seat myös hyvin oivaltanut. Auton kulutus myös oli sitä luokkaa, että en edes harkinnut kovempia nopeuksia, vaan ajoin vain satasta.

Next

Uusi Mii electric

Seat sähköauto

Seatin uuteen strategiaan kuuluu ajan hengen mukaisesti vahva sähköistyminen ja uusia erityisesti kaupunkiajoon sopivia malleja. Ladattavat hybridit Tarracosta ja uudesta Leonista ovat tulossa vuonna 2020. Maahantuojan ilmoittama maksimimatka on 250 kilsaa. Olikin mielenkiintoista katsastaa molemmat, jotta näkisi, mikä ero on. Hauskasti kiinnostava on myös pikkuruinen, kaksipaikkainen Seat Minimo, jossa istutaan peräkkäin. Biokaasulla on mahdollista saavuttaa esimerkiksi jopa 97 %:n päästövähenemä bensiinin verrattuna ja maakaasullakin jopa neljänneksen verran.

Next

Testit ja vertailut

Seat sähköauto

Toimintonapit ratissa monitoimiratti on lisävaruste ovat tärkeitä ja varmistavat turvallisempaa ajoa, ja peruutuskamera on ehdottomasti pop. Jos haluaa maksimitason 4, jolloin hyötyjarrutus on kovimmillaan, vaihdekeppiä vedetään taaksepäin kohtaan, jossa on B-kirjain. Seatin markkinointijohtaja Wayne Griffiths esitteli sähköautot Seat Mii ja el-Born sekä lataushybridi Cupra Formentor lehdistölle Oslossa. Tätä ominaisuutta saa monelta premium-autolta tosiaan hakea löytämättä. Suorituskyky on kaupunkiajossa urheiluautojen luokkaa.

Next

Ensimmäinen halpa sähköauto tuli Suomen markkinoille: pienen sähkö

Seat sähköauto

Sähköautoissa on ollut haasteena suppea ajoneuvojen valikoima, joka on aiemmin jakautunut kalliisiin ja tosi kalliisiin sähköautoihin. Yhdellä latauksella Mii kulkee 260 kilometriä. Navi näytti myös voimassaolevan nopeusrajoituksen ja väittäisin, että se tulee karttatiedoista eikä auto lue kylttejä tienvarresta. Nyt näissä kummassakaan ei sellaista ollut. Norjan markkinat ovat sähköautoille huikeat, sillä yli puolet myydyistä uusista autoista kulkee sähköllä. Ulkonäössä keula ja perä on toteutettu hieman erinäköisiksi, muuten sivuprofiilit identtiset. Seatille on Volkswagen Groupissa annettu johtava rooli liikkuvuuspalvelujen suunnittelussa ja siihen sopivat Minimon kaltaiset originellitkin mallit.

Next

Seat Mii tai Volkswagen UP!

Seat sähköauto

Autokaupan kovassa kilpailussa jokaisen autonvalmistajan on oltava hereillä, muutoin putoaa kehityksen kelkasta. Korimalli sinänsä on ollut jo vuosia markkinoilla, mutta ulkoasuun on tehty pieniä kohennuksia. Seatin uuden pienen sähköauton Mii electricin tuotanto alkaa Bratislavassa Slovakiassa vuoden viimeisellä neljänneksellä. Minimo on eräänlainen vaihtoehto sähköpyörille ja potkulaudoille, sen voi parkkeerata vaikkapa moottoripyörien paikoitukseen. Oli onni, että olin testannut Miin ensin.

Next

Suomen halvin uusi sähköauto

Seat sähköauto

Auto-ostot tuntuu harvalla olevan mielessä nyt, kun maailma on koronaviruksen aiheuttamassa sekasorrossa. Usein näistä autoraporteissa kommentoin, että maahantuojien ja Trafin tiedot poikkeaa toisistaan. Ihastuin aiemmin jo ja nimesin sen parhaimmaksi naviksi, jonka tiedän. Erityisen mielenkiintoisen sähkö-Seatista tekee Mii Electricin hinnoittelu suhteessa sähköautolla ajamisen edullisuuteen. Malli on kuitenkin tärkeä virstanpylväs valmistajalle, koska se on merkin ensimmäinen täyssähköauto. Maantielläkin auto kiihtyy kohtalaisesti, mutta siihen tulee sellainen kuminauhamainen pehmeys, jonka olen tunnistanut lataushybrideissä, kun kiihdyttää ja auto pohtii, alkaako ottaa lisätehoja polttomoottorin puolelta vai yrittääkö selvitä sähköisillä tehoilla. Sovelluksessa näkyi myös radioasema, pääsi katsomaan akun varaustilaa ja ottamaan navigaattorin käyttöön.

Next