Spelman på taket jönköping. Spelman på taket

Spelman på taket tillbaka på Spira

Spelman på taket jönköping

Spelman på taket — Jönköping Strax före kl 19 är vi på plats. De har startat en ny, oberoende utomhusteater i Stockholm, Teatern under bron. Sakta men säkert börjar traditionerna brytas upp då döttrarna vill välja sina blivande män själva. Ett bättre val för Tevje hade de inte kunnat göra. Det är känslor som ska beskrivas med sång och musik — allt från folkmusik till jazz. Premiär för årets föreställning på Teatern under bron: Den 19 augusti. Pappan som slits mellan traditionerna men som samtidigt ser hur kära och lyckliga döttrarna är med de män de älskar.

Next

Spelman på taket

Spelman på taket jönköping

The One Legged Man Show — Performed by Nils Bergstrand A one man cabaret telling the true story of a man who lost his leg and learnt how to stand up to the world again. Helsingborgs Dagblad - 27 jun 11 kl. Artistkatalog och jobbsajt för musikalartister, musikalrecensioner, musikaltips och Skandinaviens största musikalforum! Medverkande: Daniel Engman, Markus Christensen, Helena Gezelius, Susanna Helldén, Andreas Liljeholm, Gisela Nilsson, Tore Norrby samt Eric Skarby, kapellmästare och Maria Hulthén Birkeland, violinist. Varför fortsätter den här judeförföljelsen? Anders är det stora affischnamnet och övriga är mer lokala förmågor som tex Vilde Moberg och Karin Mårtensson som charmigt och bra spelade ett par av döttrarna. Musikalen som spelades första gången 1964 men vars handling är lika aktuell idag och det märks ju då den sätts upp igen över hela världen. Speldatum: Den 19—21 och den 26—28 augusti samt den 2—4 september. Foto: Lars Kroon Recension av Spelman på taket cirka 2:43:42 min in: Evangeliet enligt Ingvar — folkligt och effektfullt Det är inte ofta man går på premiär i en nyskapad teaterbyggnad.

Next

Spelman på taket

Spelman på taket jönköping

Bredvid bilfirman Jan-Eriks, den där lilla, rätt skräpiga stenlagda återvändsplätten vid brofästet? Vi hade en mycket trevlig eftermiddag denna regniga andra advent 2019. Spelman på taket är en Broadwayklassiker som handlar om kärlek, frihet och förföljelse. För musiken stod Jönköpings Sinfonietta. Tevje är en härlig roll, det är fin musik och en underbar berättelse. Smålands musik och teater satsar på sin största produktion hittills och dessutom sin första musikal.

Next

Årets musikal ska bli den billigaste någonsin

Spelman på taket jönköping

Idag har MusikalNet blivit en musikalblog, öppen för alla att medverka bidra till genom en snabb registrering här på MusikalNet! Under kommer vi även att lotta u t två biljetter till föreställningen, så missa inte den fina bonus-chansen, förutom att du kan komma och ha vansinnigt roligt med musikal då förstås. I år fick han också sällskap av Christianstad Motettkör. Jag har aldrig jobbat med amatörer på det sättet som jag gör här och det som är härligt med det är att den professionalismen som ibland kan bli lite trött, den finns inte hos dem. Köp biljetter här: Spelas på Göta Lejon endast under maj 2016. Och det är en stark uppsättning som sätter ribban högt för framtida musikaler i Jönköping. Hur ska man förena sina traditioner med samtiden? Tevje spelas helt fantastiskt av Anders Ekborg. Teatern under bron Adress: Hornstulls strand 15—17.

Next

Les Misérables, Spelman på taket, Scrooge, Cats

Spelman på taket jönköping

Lyssna på hela inslaget om den hyllade musikalen i ljudklippet i toppen. Föreställningen regisseras av Ronny Danielsson. Foto: Emma Johansson Klassiska musikalen Spelman på taket har premiär på Spira i helgen Den klassiska musikalen Spelman på taket har på lördag premiär på Spira, och det blir den första musikaluppsättningen som görs av Smålands musik- och teater någonsin. Så kul att se honom i en musikal igen. Mitt i betongdjungeln kommer Teatern under bron att få Hornstulls kulturliv att blomstra i sommar. Den perfekta julklappen för den musikalintresserade! Kulturhuset Spira är helt rätt i tiden som sätter upp Spelman på taket. Eftertryck och annan kopiering är förbjuden, men länka gärna till vårt material.

Next

Spelman på taket tillbaka på Spira

Spelman på taket jönköping

Pjäsens största stjärna är Anders Ekborg och med honom spelar såväl erfaren personal på Smålands musik och teater som amatörer. . Med sig på årets turné har Ekborg samma musiker som följde med honom på hans sommarspelningar förra året, gitarristen Bengt Magnusson och pianisten Anders Lundqvist. Så förutom två timmar spännande open mic med allsköns musikalpärlor så får du en exklusiv preview av både och Carmencita Rockefeller. På scenen fanns ett trettital skådespelare från Smålands Länsteater, gästartister och amatörer från länet.

Next

Spelman på taket, 28 april, Kulturhuset Spira, Jönköping

Spelman på taket jönköping

Frågor om annonser, familjematerial, prenumerationer Ring Gotlands Medias växel: 0498-20 25 00 Helagotland. Föreställningen regisseras av Staffan Aspegren och för musiken står Jönköpings Sinfonietta. Året är 1905 i Kiev och de har just haft besök av äktenskapsmakerskan som ska hitta män åt den judiska familjens döttrar. I Ryssland styr Tsaren men revolutionen står för dörren och judarna drivs från det ena bosättningsområdet efter det andra. Foto: Johan Lindblom Dags för historisk musikal på Spira På lördag skrivs historia när Kulturhuset Spira sätter upp sin första musikalproduktion någonsin. Läs mer om: , , , , , , , , , , , , , Västerbottens Folkblad - 05 maj 15 kl.

Next