Steloperation rygg. Steloperation av rygg

Life goes on...: Ryggvärk, SRS och steloperation

Steloperation rygg

Det är precis sex månader sedan jag fick mina fina, men något bångstyriga, titanskruvar inopererade i ryggen. Fick träffa sex olika läkare på ett år,en privat som remitterade mig, en på Sahlgrenska, en på Carlanderska och tre på Spine Center. Under maj och juni ökade det bara på, jag pressade mig igenom arbetspassen men till slut gick inte det heller. Kommer att ta en dag i taget och satsa på att följa träningen för att få ett bra resultat. Om det då är halt ute eller om du bara snubblar under det halvåret som det tar för de att fastna kan du behöva göra om hela operationen och du kan också riskera att bli förlamad om du har otur. Sista träffen med läkaren var bestämd att hon skulle opereras.

Next

Fyra skruvar i ryggen

Steloperation rygg

För optimal smärtlindring och sårläkning får du de recept du behöver innan hemgång. Nämligen att man blir helt enkelt inte av med ländryggsproblemen. Man har förlängt kötiden nu så jag funderar på att med vårdgarantins hjälp höra med andra sjukhus. Det hade varit spännande att få följa din resa också, håll oss gärna uppdaterade! Bokens huvudperson Michael hade det i alla fall djävligare än jag. De sa till mig i många år att inget gick att göra, ffa min distriksläkare som vägrade remittera mig till ortoped och det var flera års väntetid till ortopeden på Sahlgrenska.

Next

En blogg om min steloperation och livet efteråt...

Steloperation rygg

Eftersom det är lördag hände det inte så mycket på avdelningen, inga sjukgymnaster och ingen läkarrond. Kändes lite som en date med en geting men sååå skönt att de är borta. Vid steloperation gäller rökstopp 3-6 månader efter operation. Håller trenden i sig kanske det kan bli lite golfspel i sommar! Ja det är trist att man inte blir bättre. Men jag kommer inte att kunna rotera bröstryggen i sidled — vilket är synd eftersom jag älskar att dansa.

Next

Ondaryggen

Steloperation rygg

Men att du kan göra lite grejer hemma måste ju vara skönt. Mamma har väldigt ont i benen och hon orkar knappat resa upp sig från sängen. Har Ni varit på smärtklinik efteråt? Res ryggstödet upp successivt till normalläge. Och med en teknik som doktorn är van vid. Nu till en fråga till er alla. Frygteligt at du har gået rundt med så mange smerter så længe.

Next

Här ifrån och vidare...: 5 veckor efter steloperationen och 3,2 kilo på 3,5 dygn!

Steloperation rygg

Givetvis fattar jag att det kommer att fortsätta att gå upp och ner, men ändå. Samma trista smärtor som förr i tiden. Såg ju bilderna på återbesöket och gick igenom dom och han förklarade allt på bilderna. Jag är väldigt aktiv spelar golf har egen häst och gillar att vara i farten. Efter att ha bett honom att se till att inte kirurgen amputerar något som jag kan ha nytta av i framtiden somnar jag sött på operationsbordet.

Next

Här ifrån och vidare...: 5 veckor efter steloperationen och 3,2 kilo på 3,5 dygn!

Steloperation rygg

Jag tror det var den bästa mening jag hört i hela mitt liv! I och för sig hade jag inte mycket ork att göra något, men att äta liggande är jobbigt i längden. Kramp i vaden ibland, men inte tillnärmelsevis lika mycket som innan op. Nästan ingen förklarar vem som har vad. Det kan vara en viss skillnad har vi sett ifrån säker källa. Det känner inte de vanliga husläkarna alls till. Vet inte vad som händer framöver, om jag kan få hjälp av nån att bli bättre, eller om jag kommer vara sängliggandes i resten av livet. Mörk och tråkig i färgen, men än så länge har den inte förlorat i höjd.

Next

Ondaryggen

Steloperation rygg

Bara de senaste dagarna känner jag även en klar förbättring då det gäller att sitta. Klockan halv åtta var operationen planerad, och jag blir nedskjutsad i den fashionabla sjukhussängen till operationsavdelningen — och där tar det stop. Vad ska man tro när läkare inte hittar något fel, men man har så fruktansvärt ont. Till exempel så åker jag inte längre slalom, jag löptränar inte, tänker mig för innan varje tungt lyft, åker inte på skumpiga fordon, dammsugar inte för länge och tränar inte på pass där det ingår vrid en hel del går bort här. Det känns inget vidare just nu.

Next

Smärtbloggen: Smärta efter ryggoperation

Steloperation rygg

Jag fick så mycket smärtlindring första dygnet ketalar och morfin iv. Så det kändes skönt att komma in i operationssalen och träffa min snälla doktor. Otroligt dåligt förhållningssätt till patienten. Få personer känner till detta. Det finns patienter som reopererats 7-8 gånger - med blandat resultat. Till min glädje blev det bestämt att jag på lördagen skulle få flytta över till mitt hemsjukhus, något som kändes outsägligt skönt. De första 2 månaderna: Minst en långpromenad utomhus dagligen Träning hos sjukgymnast enligt skriftligt program Du får sitta på vanlig stol med rak rygg.

Next