Test vinterdäck 2020. Piggdekktest 2020. Se det beste dekket i denne vinterdekktest

Vinterdäck Test (2020) Experternas betyg → BÄST I TEST

Test vinterdäck 2020

Även accelerationen och styrningen var bra på snö, men det var svag bromsverkan på torr asfalt. Fyll i uppgifterna under den röda pilen, så sköter vi bevakningen åt dig. Detta är ett vinnardäck som får höga poäng på alla delprov, vare sig det gäller bromsning, grepp eller manöverbarhet. Även om vi inte kunnat testa alla samtidigt har vi kunnat provköra däcken och jämföra med deras föregångare. Men däcket var godkänt på snö och i topp när vägen var torr.

Next

Test

Test vinterdäck 2020

Mycket bra också på snö med grymt bromsgrepp. Aftonbladet har testat 22 olika vinterdäck på testbanan i Ivalo i finska Lappland. I en undersøkelse som Statens väg- och transportforskningsinstitut gjorde vinteren 2015, viste det seg blant annet at piggdekk generelt har en stor ytelsefordel sammenlignet med de piggfrie variantene. Premiumdäck har också överlag tydligt bättre prestanda jämfört med budgetdäck, vilket är anledningen till att vi bara jobbar med premiumdäck på Bäst i test Guiden. Bromssträckan kunde ha varit något kortare på torr asfalt, men sammantaget har däcket ändå bra egenskaper för både hal och bar mark. Livslängd Vinterdäck har en mjukare gummiblandning än sommardäck.

Next

Test

Test vinterdäck 2020

Tänk också på att se över om det är någon rotationsriktning på däcken, detta markeras vanligen med en pil på däcket. Ett plus i kanten för var att det är låg bullernivå jämfört med de andra däcken. Det innebär blöta vägar, ibland snö och mera sällan is. Utviklingen går dog fort framover og ytelsemessig piggdekkene, fremfor alt på snø. Europeiska vinterdäck är utvecklade för körning i den norra delen av europeiska kontinenten. För att läsa om dubbfria kan du gå vidare till vårt relaterade test med dubbfria vinterdäck. Två vinterdäck delar på andraplatsen om man ser till totalbetygen.

Next

Test

Test vinterdäck 2020

Tätt därefter kommer Nokian Hakkapeliitta 9 som får 83 poäng och en hedrande andraplats. En mycket säker nykomling med kortast bromssträcka på våt väg och snö. Greppnivån är fantastiskt hög och bra på is- och snötäckta vägar. Andraplatsen, med 103 poäng, gick till Continental ContiVikingContact 6. Vinterdekk uten pigger har problem med å nå samme resultat som dekk med pigger.

Next

Se dæktest af sommerdæk for vinterdæk for 2019 her

Test vinterdäck 2020

I vissa fall ger dubbade däck 4 gånger så hög bullernivå som odubbade däck och det kan vara olidligt störande att lyssna på. Den innovationen som påverkar körkomforten mest, påminner om dämpningen på sportskor, små lufthål dämpar dubbslaget mot vägen och däcket rullar mjukt och tyst. Mycket säkert och stabilt med imponerande korta bromssträckor. På sølvplassen var det trangt da tre dekk fikk 7,6 poeng. Testet kommer att finnas tillgängligt för nedladdning på Vi Bilägares hemsida i pdf-format. Dessa värden är bara just det, en rekommendation, men ger också bra information för dig som söker de bäst lämpade vinterdäcken till din bil.

Next

Se dæktest af sommerdæk for vinterdæk for 2019 her

Test vinterdäck 2020

Skift derfor til sommerdæk sidst på foråret og vinterdæk midt i efteråret. Testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 8 med 190 dubbar är alltså anpassade för att klara av partikeltestet. När du vet vilka däck som ska sitta var lyfter du på dem och drar åt muttrarna. Men Nokian tar igen detta på handlingbanan: Hakka 8 bjuder på ett enastående grepp i kurvorna och borde fungera utmärkt som isdäck för amatörracers. IceContact 3 får ett relativt dåligt resultat på just detta moment. Hvis dine dæk ikke passer til underlaget, kan du ikke bremse eller styre din bil optimalt. Dessutom är detta dubbdäck ett av de tystaste i testerna, vilket är skönt för både förare och passagerare i vinterväglaget.

Next

Sommerdekk

Test vinterdäck 2020

Dubbfria däck är bättre på snö- och isfritt underlag. Ju halare, desto mer överlägset. Den mest neutrala, sakliga informationen får man hos motortidningarnas vinterdäcktester. Undvik de billigaste däcken När det kommer till vinterdäck bör du undvika begagnade sådana, och även nya sådana från de billigaste märkena. Däcken testades på en Audi A3 Sportback och är utförda på samtliga typer av väglag, inklusive barmark. Förr var du tvungen att hålla dig till exakt de mått som anges. Vinteregenskaperna har värderats dubbelt så högt.

Next